Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ocak '12

 
Kategori
Haber
 

Salı gündemi Türkiye'yi salladı...

Salı gündemi Türkiye'yi salladı...
 

Milliyet


 CHP lideri Kılıçdaroğlu hakkında Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı,Kurum halinde çalışan kamu görevlisine hakaret”, “Adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs” iddiasıyla fezleke hazırlandı. Kamuoyunda deprem yaratan gelişme üzerine Kılıçdaroğlu’nun suçlanmasına neden olan sözleri TBMM’de CHP grubu toplantısında CHP’li vekiller tarafından  tekrar edildi.

Kılıçdaroğlu,“CHP’nin kurumsal kimliğine yönelik saldırının bir başka adımı. Ancak ciddiye de almıyorum. Umarım bu fezleke Meclis gündemine gelir ve dokunulmazlığım kalkar. Yıllardır dokunulmazlıkların kaldırılması için mücadele eden CHP’yi korkutamazlar. Bedel ödemekten korkmadık korkmayız.”dedi.

Kılıçdaroğlu suçlandığı konuşmasını  9 Kasım 2011de Silivri ziyareti sonrası yapmıştı; “Parlamentoya gelip, yeminlerini ederek Anayasa’nın 90’ıncı Maddesi’nde öngörülen kurallar içinde görevlerini yapmak istiyorlar. Ama bu görevler maalesef bazı yargıçlar tarafından engelleniyor. Onlara yargıç demeyi içime sindiremiyorum. Çünkü yargıç, vicdanıyla hareket eden kişi demektir. İktidara muhalif olmanın bedeli, 21’inci yüzyılın Türkiyesi’nde Silivri’de toplama kampında olmaktır. Bu bir demokrasi ayıbıdır. Bu ayıbı ortadan kaldırmamız lazım. Türkiye’ye yakışmıyor.

***

İlker Başbuğ’un tutuklanması üzerine kamuoyunda tartışmalar artarak sürüyor! Gırgır dergisi tutuklamayı kapak yaptı.

 

***

Şemdinli davasında Büyükanıt’ın “Tanırım iyi çocuktur.”dediği sanıklar 39 yıl 10 ay 27’şer gün hapis cezası verilmesine oybirliğiyle karar verdi.HakkariŞemdinli İlçesi’nde, 9 Kasım 2005 tarihinde patlama meydana geldi. PKK eski hükümlüsü Seferi Yılmaz’a ait Umut Kitabevi’nin bombalanması sonucu 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı. Olayın hemen ardından çevrede bulunanlar 2 kişiyi yakaladı. Bu kişilerin üzerinden askeri kimlik, araçlarında kroki ve silahlar bulundu. Kitabevinin önünde park halinde bulunan ve patlamanın faillerine ait olduğu belirtilen 30 AK 933 plakalı Renault 19 marka otomobilin Hakkâri Jandarma Komutanlığı’na ait olduğu belirtildi. Aracın bagajında ise 3 Kalaşnikof tüfek, bunlara ait 10 şarjör, bomba malzemeleri, polis ve asker yelekleri ve krokiler bulundu. Büyükanıt, astsubaylar için “İyi çocuklardır” dedi.(Vatan)

 ***

İşçi Partisi Genelbaşkan vekili Hasan Basri Özbey Ankara’da yaptığı basın açıklamasında, “Silivri’de görülmekte olan ‘Ergenekon Davası’nda, savunma yapmak suç oldu” diyen Özbey, mahkemede iddialara karşı savunma yapan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek hakkında açılan 5 ayrı davada, toplam 16 yıl, 7 ay, 28 gün hapis cezası verildiğini söyledi.

***

AKP, Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu Tasarısı için Meclis Anayasa alt komisyonunda, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün görev süresinin 7 yıl olduğunu ilişkin önerge verdi.

***

Şırnak Valiliği akşam saatlerinde yaptığı açıklamada; Uludere İlçesi’ne bağlı Gülyazı ve Ortasu Köyleri’nin Irak sınır kesiminde kaçakçılık yaptıkları sırada, savaş uçaklarının hava saldırısı sırasında 35 olarak açıklanan ölü sayısının, 34 olduğu açıklandı 

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..