Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Nisan '16

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Salihli'de 13. şiir şöleni etkinlikleri (1)

Salihli'de 13. şiir şöleni etkinlikleri (1)
 

Salihli'de 13. Şiir Şölenine katılanlar toplu halde. ( 8 Nisan 2016)


Bizim ECE dergisi sanatçı Ahmet Otman tarafından Salihli’de yayımlanıyor. 1990’larda ortaya çıkan Bizim Ece, bugün 26.Yılına merhaba diyor. 1990’larda fotokopi halinde çıkan Bizim ECE dergisinin çeyrek asırdan fazla bir geçmişi vardır. İlk çıktığı günlerde, bana ulaştığı günlerde, bazı arkadaşlarım yarı şaka, yarı ciddi kimi zaman da dudaklarını bükerek “Kadir bey, fotokopi halinde çıkan bu varakpare dergi olur mu?“ diyenler vardı. Şimdi Ahmet Otman’ın çabaları ve sönmeyen azmiyle bu dergi 26 yaşına bastı. (Şu anda elimdeki sayı: 195, Mart- Nisan 2016 ) O günlerde  “fotokopiden dergi olur mu?”  diyenlerin bir kısmının adı esamisi bile okunmuyor. Hatta o günlerde çıkan dergilerin çoğu kapandı gitti.
 
Öncelikle ifade edeyim ki Salihli Belediyesi ve bazı sosyal ve toplum kuruluşlarının katkıları vardır. Salihli Ticaret Odası, Salihli Ziraat Odası ve Salihli’nin okumaya, yazmaya sahip çıkan kültürümüze değer veren ve sahip çıkan bir kültürümüze sevdalı halkının da katkılarını unutmamak gerekir. Bu açıdan bu katkılarından dolayı ne denli teşekkür etmek ve sanatımıza kültürümüze   sevdalı Ahmet Otman’ı  candan kutlamak yeridir… 
 
Aslında Salihli’ye bir kültür merkezi veya Türk şiirinin başkenti diyenler bile vardır. Salihli Belediyesi başta olmak üzere genel olarak tüm ilçe halkı sanatımıza ve kültürümüze değer veriyorlar. Yaklaşık 53 yıldır Salihli’de bir de Şiir Akşamları, Şiir ikindileri yapılıyor. Ahmet Otman’ın Salihli Belediyesinin katkılarıyla bu Şiir Şölenlerinin 13 ‘ü 7, 8, 9 Nisan 2016 günleri arasında gerçekleşti. Ben de bu şölene katılanlar arasında Söke’den davetli olarak katılmıştım. Sevgili Ahmat Otman’ın duyarlığına teşekkür ediyorum.
 
Çünkü Anadolu’nun değişik yerlerinden değerli şairlerimizle yüz yüze gelme fırsatını buldum. Ahmet Otman’ın  çok  duyarlı, saygılı ve candan bir ekibi vardı. Başta Ahmet Otman, Bülent Sönmezer, Gülgün Yalvaç, Sedat Günay, Cihat Yakar ve Osman Sağbaş vardı. İkramlarından ve sıcak ilgilerini burada anlatamam. Cümlesi A. Otman’la birlikte candan görev yerleri başında idiler ve yanında idiler. Özellikle öğretmen veşair meslektaşım Sedat Günay hiç yanımdan ayrılıyordu. Arabasıyla emrinde idi… Konukseverliğine hayran kaldım. Özellikle burada teşekkürlerimi sunuyorum.
 
Derli toplu bir program hazırlanmıştı. Konak yerimiz Kurşunlu Kaplıcaları idi.  Kurşunlu Kaplıcalarını görmeye değerdi. Şifalı suları ve tertemiz bir orman havası vardı. Dallarda öten kuşların cıvıltıları şölene ayrı bir renk katıyordu. 7 Nisan akşamı odalarımıza yerleştik. Benim oda arkadaşım Elazığ’dan Mahir Gürbüz’dü. Mahir Gürbüz’ü daha önce 2004 te katıldığım Uluslararası Hazar şiir Akşamlarında Elazığ’da tanımıştım. Bol bol hasret giderdik, Elazığ bazı sanatçı dostlarımızın kulaklarını çınlattık.
 
Şölen sırasında Salihli Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası başkanları makamlarında ziyaret edildi.  Katkılarından dolayı teşekkür edildi. 8 Nisan 2016 Cuma günü şairlerimiz beşer gruplar halinde Salihli liselerine gittiler öğrencilerle bir araya geldiler. Benimle birlikte katıldığım grup İsmail Özmel, Abdülkadir Güler, Sevgi Alkoç, Mustafa Toga, Murat Soyak vardı. Öğrencilerle tanıştık, kitaplarımızdan ve dergilerimizden örnekler verdik. Şiirler okuduk, öğrencilerin sorularına yanıtlar verdik. Öğrencilerden de şiirler okudular. Ziyaret ettiğimiz lise eski Cumhurbaşkanlarımızdan Kenan Evren’in eşi Sekine Evren adına yapılan bir Anadolu Lisesi idi. Lise Müdür Baş yarımcısı Sayıt Gürkan Bey bizleri güleç bir yüzle karşıladı. Makamında çaylarımızı içtik, kısa bir sohbetten sonra okulun konferans salonunda öğrencilerle bir araya geldik.  ( Müdür Baş Yrd. Sayıt Gürkan Bey, Söke’nin eniştesi ( damadı) olduğunu gururla ifade ediyor ve Söke’ye selam ve saygılarımı iletmemi söylüyordu ).     
 
Şölenin sunucusu: Gülgün Yalvaç’tı...
 
Sade,akıcı ve yalın  bir Türkçesi vardı...
 
-----------------------------------------
 
yazımız devam edecek.
 
Abdülkadir Güler 
 
13.04.2016-  Söke
 
Toplam blog
: 2227
: 832
Kayıt tarihi
: 27.06.09
 
 

1946 Mardin ili, Kızıltepe ilçesi'nin Esenli köyünde doğmuştur. İlk ve ortaokulu Kızıltepe'de bit..