Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ağustos '11

 
Kategori
Mizah
 

Saltanat kaç para

Saltanat kaç para
 

Terörün üstesinden geleceğiz. Daha çok özgürlüğe ve insan haklarına kavuşacağız. İşsizlik, açlık ve yoksulluk kalmayacak. Ne ile, nasıl? Daha çok demokrasi ile. İyi de, demokrasi nerede? Bir gün gelecek elbette. Nasıl, ne zaman gelecek? Terör bittiğinde, işsizlik azaldığında, insan olduğumuz anlaşılınca, demokrasi de gelecek. Şunun şurasında ne kaldı ki? Hele bir Suriye ye, Filistine, Araplara demokrasiyi götürelim. Afrikayı doyuralım. Yandaşları kayıralım, memleketi ayıralım, görün bakın, demokrasinin alası bize gelecek, ne demişti rahmetli Erbakan hocafendi: "Gadayıfın altı gızardı" demişti. İşte şimdi biz, gadayıfın altının gızardığı günlerdeyiz. Tepsiyi alt üst edip, üstünü de gızarttık mı, tamam, demograsi gelecek. 

Gadayıf derken, Kaddafi den söz etmeden olmaz. Kaddafinin gadayıfı da gızardı. Bu iktidar denen meret, ne tatlı bir şey ki, Kaddafinin büyük oğlu Tel kadayıf öldü. Öteki oğlu, yassı kadayıf, ortalıkta ser sefil dolaşıyor, han hamam tarumar olmuş, adam hala direniyor. Ne için? Saltanat için. 

Diktatörler, krallar, şeyhler, sultanlar, birer birer gidiyorlar. Yaşamın değeri, kaç varil petrole eş değer acaba? Kaç milyar Dolar iktidar hırsını tatmin eder. Kaç villanız, kaç sarayınız, kaç geminiz, kaç uçağınız olursa, tatmin olursunuz? Bu güne kadar, hangi diktatör, hangi kral, hangi sultan, rahmetle anılıyor? Kim, ne götürebilmiş bu dünyadan? 

Cumhurumuzun başı dedi ki: Libyalı kardeşlerimiz, istediklerine yakında kavuşacaklar inşallah. Cumhurumuzun başı, Suriyeli kardeşleri için de, aynı temenni de bulunmuştu. cumhurumuzun başı, bizim için ne zaman aynı temennide bulunacak acaba, merak ediyorum. Bizim ülkemizin yoksulları, perişanları, işsizleri, mağdur edilmişleri, ne zaman istediklerine kavuşacaklar 

 
Toplam blog
: 820
: 326
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

Nerede, nasıl, ne zaman, umursamıyorum. Bir şekilde dünyadayım, yaşıyorum. Hayatı seviyorum. Tanr..