Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mart '08

 
Kategori
Güncel
 

Saltanat mı? Cumhuriyet mi?

Saltanat mı? Cumhuriyet mi?
 

Yargıtay Başsavcısı'nın 'laikliğe aykırı eylemlerin odağı haline geldiği' gerekçesiyle AKP'yi kapatma davası açması, hukukun siyalaştırılmasının son örneği değil midir?

Bu ülkede siyasiler ne zaman iktidar olacak?. " Oy" asil, hep yalandan sayıldı. 367 meselesinde açıkça iktidar alanının anayasada nasıl çizildiği açığa çıkmıştı. Cumhurbaşkanlığı devlete aitti, devlet, elitlere.. Siyasal alan ise siyasi partilere.. Siyasi partiler devlete ait alandan uzak durmak kaydıyla kendilerine ayrılan rant alanında istediklerini yapabilirlerdi, AKP durmadı, şeçimle yeniden 367 yi buldu, Cumhurbaşkanını şeçti, sonra durdu, AB, sivil anayasa demokratikleşme durdu, MHP çekti bacağından türban diye..

AKP nin iki seçeneği var artık ya iktidarının ilk iki yılındaki hızıyla reformlara girişecek ya da kuyruğunu bacaklarının arasına sıkıştırıp kaderine razı olacak; "oy"a asile ihanetini katmerleştirecek payına razı olacak.

Akp nin ne mal olduğu hiç önemli değil, elitlerin bu çıkışıyla artık her şey çıplak; halkın iradesini hiçe sayan akademik bürokratik zümrenin ülkenin geleceğinden elini çekmesi gerektiği açık, çünkü değişimi algılamıyorlar geleceği öngöremiyorlar yaptıkları her hareketle daha çok zarar veriyorlar, ülkeyi faşizme sürüklüyorlar, asıl tehlike budur. Borsayı gözeterek bir dava açılıyor, ancak diğer yanda ülke, uluslarası bir belirsizliğe iktidarsızlığa itiliyor, mili çıkarlar, vatan, bağımsızlık bu nedir? Bu ülkenin geleceğini karartmak değil midir?

Hukuk anlayışının her türlü siyasi ideolojinin uzağında, nötr bir hakemlik konumunu taşıması gerekir. Yargı ideolojik olarak taraf olabilir mi?. Bu çoğunluk olarak şeçim kazanmayı anlamsız hale getirmez mi?.. Bu aslında saltanatın kaldırılmamış olduğunu tersine bize Cumhuriyet diye yutturulduğunu göstermiyor mu?

"En kaba demokrasi bile, çoğunluğun tercihinin göz ardı edilmesine izin veremez, toplumsal değişimin ve buradan neşet eden taleplerin siyasette karşılık bulmasına imkan tanır ve siyasetin sınırlanmasına yönelik herhangi bir tasarrufu ancak evrensel normlara dayanarak yapar".

Biz bu olanlara mı layığız..

 
Toplam blog
: 444
: 1284
Kayıt tarihi
: 13.09.07
 
 

MB zengin kültürel bir eksen; düşüncelerimizin buluştuğu, tartıştığımız, birbirimizi etkilediğimi..