Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mart '12

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Salvador

Salvador
 

Pelourinho


Bahia eyaletinin başkenti Salvador, Brezilya'nın kuzeydoğusundaki en büyük kıyı şehridir. Nüfusun çoğunluğu Afrika kökenli Brezilyalılar'dan oluşuyor. Ülkenin kuzeydoğusu en yoksul bölge olsa da Salvador bu bölgenin en gelişmiş şehri olarak tüm dünyaya kucak açan sıcacık bir şehir. Sıcacık dedim, çünkü özellikle temmuz ve ağustos aylarında bazı şehirlerde hırka almadan sokağa çıkılmazken Salvador'da mevsim kış olsa da güneşlenebilir, denize girebilir, plajda futbol oynayabilirsiniz. 

Şehirde Afrika kökenlilerin çoğunlukta olması sebebiyle kültür, ülkenin diğer bölgelerindeki kültürlerden oldukça farklı. Örneğin en geleneksel yiyeceklerden biri olan Acaraje'yi Salvador'da günün her anı her yerde bulabilmeniz mümkünken, Sao Paulolu veya Rio de Janeirolu biri bu yiyeceği hiç tatmamış, hatta hiç duymamış bile olabilir. 

Brezilya denince aklımıza ilk gelen şeylerden biri sambadır. Ancak samba aslında Rio de Janeiro'ya özgü bir danstır. Salvador'da ise adımları sambaya nazaran biraz daha sade olan forro dansı yaygındır.

Şehrin merkezi Pelourinho adı verilen tarihi bir mahalledir. Michael Jackson'ın They Don't Care About Us klibinde gördüğümüz renkli binalar da burdadır. Bu klipte ayrıca davul çalan bir takım siyahi genç görüyoruz. Olodum adı verilen bu grup Afrika kökenli Brezilyalılar'dan oluşuyor ve amacı ırkçılığa karşı savaşmak, gençlerin kendine güvenmesini sağlamak ve sivil haklar için mücadele etmek. Özellikle salı akşamları Pelourinho'da ücretsiz izleyebileceğiniz bir çok konserin yanı sıra dar sokaklarda yürürken Olodum bandosunun performansına da denk gelebilirsiniz. 

Pelourinho ve Olodum: http://www.youtube.com/watch?v=QNJL6nfu__Q&ob=av3e

 

 

 
Toplam blog
: 4
: 272
Kayıt tarihi
: 26.03.12
 
 

Mütercim Tercümanlık öğrencisiyim. Yabancı dil öğrenmeyi, gezip farklı kültürler görmeyi, herşeyi..