Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Kasım '13

 
Kategori
Siyaset
 

Sam Amcanın çocukları Diyarbakır’da buluştu

Sam Amcanın çocukları Diyarbakır’da buluştu
 

Bu başlık birilerini rahatsız edebilir ve de bu başlık nedeniyle yazım yayımlanmayabilir ama Diyarbakır buluşmasına Kerim Korkut’un atacağı manşet bu.

Amerika’nın Ortadoğu topaçları kendileri için hazırlanan pistlerde Pentagon artı Beyaz Saray kumandasıyla öncelikle Yankee’nin menfaati gözetilmek suretiyle yıllardır döndürülüyor. Bu tür buluşmalar, törenler, anlaşmalar hep yapılıyor; Ortadoğu coğrafyasında hangi ülkede istikrar var, hangi ülke ekonomik ve siyaseten kurtuldu?

Peşmerge Barzani aşiret reisi, modern demokratik devlet mi kurdu? Bu konuda tecrübesi olamaz. Onun Kürdistan’ı şu anda var olan Kürdistan. İbrahim Tatlıses Türküden anlar, ne bilir halkı devleti. Şivan da öyle. Erdoğan’a gelince… Aklında Kürtlere özerklik olamaz. Demokratik çözüm paketinde gördük. Ama Kürdistan’ı kursaydı Kürtlerden bu kadar oy alamazdı; BDP’ yi resmen bitirdi. Adam oraya çalışıyor, oyu da oradan gelecek doğal olarak. Teröristleri affedip milliyetçilerden oy alacak değil ya. BDP ise Diyarbakır buluşmasında partinin cenazesini kaldırdı; ölü Ak Parti mezarlığına gömülecek!

Elbette buluşmaya katılanlar Türk, Kürt, Arap her neyse; yaptıkları bu işle Pentagon’un planlarının parçası oldukları ve Amerika’nın ideallerine hizmet ettikleri için bu başlığı kullandım. Barzani’nin Amerika’dan izin almadan Diyarbakır’a gelmesi mümkün değil. Erdoğan Obama dostunu mutlaka bilgilendirmiştir. Barış halkların kendi kararı olursa barıştır. Biri seçim yatırımı, diğeri petrolünü Türkiye vasıtasıyla Avrupa’ya satacağı için, BDP mecburen (değilse oyun dışı kalacak) biri talihsiz olayla biten şöhretini diriltmek ve belki sadece Şivan Perver halkını sevdiği için oradaydılar. Artı İmralı.

Kürtler sevinçten ağlarken benim yüzümde acı bir gülümseme vardı. Oyunu artırmak için Diyarbakır’a giden Tayip Erdoğan mı Kürtleri düşünüyordu. Leyla Zana’nın yüzünde de gördüm bu endişeyi. O bile inanmıyordu söylenenlerin gerçek olacağına. Amerikan menşeli filmin galası herkesi coşturdu. Artık Kürt halkı özgürdü. Kendilerini o kadar kaptırmışlardı ki Erdoğan’ın tek bayrak vurgusunu bile anlamadılar. Oysa tek bayrak Kürtlere Kürt olma hakkını bile vermiyordu.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..