Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ağustos '08

 
Kategori
Özel Lezzet Durakları
 

Şam tatlısı

Öncelikle kolayca yapabileceğiniz bu tatlı çeşidi hem hafif hemde ağır kıvamlı yapmaya müsait bir tatlıdır.

MALZEMELER :

1 KG İRMİK
100 GR UN
300 GR YOĞURT
400 GR SÜT
1 PAKET KABARTMA TOZU
250 GR ŞEKER

ŞERBETİ İÇİN :

2 KG ŞEKER
1, 5 KG SU
YARIM LİMON

YAPILIŞI :

Uygun bir kap içerisinde süt ve yoğurt hariç tüm malzeme ler harmanlanır sonra yoğurt ve süt ilave edilerek yoğurulur. Yoğurma işlemini fazla uzatmaya gerek yoktur 3 dakika tahminen. Yoğurt kıvamındaki hamur hazır olunca dibi margarinle yağlanmış tepsi içine boşaltılır ve üzeri başka bir tepsi yada uygun bir şey ile kapatılır ve dinlenmeye bırakılır. En az iki saat en fakla 24 saat dinlene bilir. Sonra hamurun üstüne yumurta sarısı sürülür renk alması için. 200 derece ısnmış fırına atılır.

15 dakika piştikten sonra dilimlenir. ve tekrar fırına sürülür. tamamen pişince ki bu işlem 40 dakika sürer fırından çıkarılır ve şerbeti dökülür üzerine. bu konuda değişik söylemler vardır şerbet soğuk tatlı sıcak yada tam tersi olacak şeklinde ama bu her zaman değişiklik gösterebilir hamurun sertliğine göre ve fırının tatlıyı kurutması yada yumuşak bırakması gibi nedenlerle o yüzden en sağlıklı olanı tatlı fırından çıkar çıkmaz kaynamış ama tamda soğumamış farketmez şerbeti üzerine dökmek. şimdiden afiyet olsun...

 
Toplam blog
: 10
: 2215
Kayıt tarihi
: 02.02.08
 
 

Bodrum'da bir pastanede pasta ustasıyım. bBbamdan kalma bu meslek sayesinde hayatımı devam ettiriyor..