Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Temmuz '14

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Şam tatlısının tarifi

Şam tatlısının tarifi
 

Sam Tatlısının Tarifi


MALZEMELER:

1 Çay bardak yoğurt
1 Çay bardak sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
1 Çay bardaknın yarısı kadar süt
1 orta büyüklükte yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 paket irmik (500g)
Varsa yarım su bardağı tahin

Üzeri için;

ceviz,badem veya fıstık

Şerbeti için;

3 su bardak toz şeker
2.5 bardak su

 

 

HAZIRLANMASI :

Çırpma kabına şeker ve yumurtayı alıp 15 dakika çırpalım. Kabarınca yağ,yoğurt ve sütü ekleyip çırpmaya devam edelim. Geride kalan malzemeleri ilave edeip çırpalım. Tekrar kaşıkla karıştıralım. Yağlanmış tepsiye varsa tahini de sürüp hamuru ekleyelim koyu olan bu hamuru kaşığın sırtıyla iyice düzeltelim. Cevizi dizin.220 derecelik fırında iyice kızartalım. Pişen tatlıyı kesin. Tatlı soğurken şerbeti yapın.Soğuk tatlıya  sıcak şerbeti dökelim. 2 saat dinlendirelim. Hindistan cevizi ile süsleyip servis edelim. Afiyet Olsun…

 

http://www.lezzetlisirlar.com/sam-tatlisi-tarifi.html

 
Toplam blog
: 471
: 1765
Kayıt tarihi
: 17.02.14
 
 

34 yaşında, 1 kız, 1 erkek olmak üzere 2 çocuk annesiyim. Ev hanımı olduğumdan yemekler ile aram ..