Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Şubat '13

 
Kategori
Güncel
 

Saman ithal eden ülke olmayalım...

Saman ithal eden ülke olmayalım...
 

Bu ayın başında gazetede çok dramatik bir haber vardı. haberde şöyle diyordu : "Tarım ülkesi Türkiye saman ithal ediyor !.."

Gerçekten üzülmemek mümkün değil. Ancak öte yandan çok ilginç gelişmeler de yaşanıyor. Bütün bunlar büyük olasılıkla küreselleşmenin yansımaları.
 
Türkiye'li iş adamları ihracat konusunda çok ataklar. Türkiye geçen yıl ihracatta artışında dünya 2. si oldu. Daha dün Bugün gazetesinde haberi vardı. Sudan'da Beyaz Nil Nehri kenarında İstanbul büyüklüğünde 5 milyon dönümlük verimli araziyi 99 yıllığına kiralayıp burada tarım yapacakmışız, sofralarımız da ucuzlayacakmış.  Sudan 82. vilayetimiz oldu deniyordu haberdi. Belki oralardan da ürün gelir ama 
tahminim bu ürünler yine büyük çoğunlukla ihracat edilir.
 
Tarım konusu, enerji konusu, ARGE-yenilik-buluş yapma konusu çok önemli. Kendi kendine yeten bir ülke olmak her bakımdan çok büyük avantaj. Saman konusu üzüyor bizleri tabii ama fazla da buna takılmadan kendi ülkemizdeki kaynakları en verimli şekilde değerlendirmeye bakmalıyız. Bu verileri temel alıp mevcut durumu iyileştirmeye bakmalıyız. 
 
Toplam blog
: 648
: 2341
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1995 ODTU Fizik Lisans, 1998 ODTU Fizik Yüksek Lisans (Biyofizik)  mezunuyum. Özel sektörde kalit..