Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ekim '13

 
Kategori
Sinema
 

Samanlıkta iğne - yerçekimi yorum

Samanlıkta iğne - yerçekimi yorum
 

Yerçekimi, az önce karışık duygularla sinemadan çıktığım bilm kurgu ve psikolojik drama türünde hoş bir film. İzlemek istiyorsanız yorumlara takılmadan gitmenizi tavsiye ederim.

Karışık duygular diyorum çünkü yönetmen tek bir fimle ve özellikle Dr Ryan (Sandra Bullock) rolüyle bir çok duyguyu ve mesajı aynı anda hissettirmeye çalışmış. Ama filmin baskın gelen en önemli yanı tabii ki görsel şölen sunan heyecanlı sahneleri.

Cast çok geniş değil, oyuncular hakkında çok yorum yapmayacağım ama Sandra Bullock'un oyunculuğunu hat safhada gösterdiğini rahatlıkla söyleyebilirim. Özellikle aklın sınırlarını zorladığı bazı anlarda küçük mimiklerle dahi ruh halini çok güzel seyirciye aktarabiliyor. George Clooney ise genellikle yol gösterici bir rolde

Yönetmen Alfonso Cuaron mesajlarını aktarırken sadece oyunculardan değil, dünyamızın muhteşem manzaralarından da bol bol faydalanıyor. Özellikle insanların aslında evrende ne kadar küçük bir yer kapladığı ve bütüne baktığımızda dünyamızın ne kadar sığ ve küçük bir liman olduğu, yaşamın kıymetini, mücadele ve direnmeyi fazlasıyla göstermiş.

Filmin en can alıcı noktası ilk beş on dakikalık girişten sonra perdeden gözlerinizi alamayacağınız heyecan fırtınasıydı, her ne kadar üç boyutlu filmlere alışamasam da filmin kalan kısmını neredeyse tek nefeste bitirdim diyebilirim.

Sonuç mu? Efektler, kamera açıları ve sesler rahatlıkla sizi filmin içine alabiliyor, oyunculuklar ve senaryoda iyi diyebiliriz. Hiç mi eksiği yoktu, tabii ki var, film içinde bazı sahneler gerçekten mantık sınırlarını aşmış durumda, bunları da siz bulun. Kısacası bilim kurgu filmlerine meraklıysanız, Sandra Bullock hayranıysanız, güzel ve sürükleyici bir film izlemek istiyorsanız, mutlaka görün derim. Puan mı, 7,5/10 verebiliriz.

İyi eğlenceler

 

twitter:dincerozden

 
Toplam blog
: 21
: 2723
Kayıt tarihi
: 13.07.13
 
 

İstanbul doğumluyum ve bu Şehri çok seviyorum. Finans Sektöründe çalışıyorum. Sinema, kitap, spor..