Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ekim '13

 
Kategori
Dünya
 

Samanlıkta iğne-Korsanlar yakalandı

Samanlıkta iğne-Korsanlar yakalandı
 

Korsan, sözlük anlamı; denizde gemi, adam ve mal gaspını, yağmalamayı içeren deniz “ haydutluğu”'nu ifade etmektedir. Ara sıra kulağımıza çalınan bu kelimeyi Rusya sayesinde daha sık duymaya başladık. Şöyle ki...

Amaçlarının çevreye karşı zarar veren kurum ve kişileri barışçıl yöntemlerle protesto etmek olduğunu söyleyen ki benimde televizyonlarda genellikle bu tip eylemler yaparken gördüğüm Greenpeace isimli sivil toplum örgütü, 19 Eylül'de Kuzey Buz denizinde bulunan, Rus enerji şirketi Gazprom'a ait petrol arama platformunda bir gösteri düzenlemeye çalışırken, buraya dikkat, silahlı Rus komandoları tarafından yaka paça göz altına alındılar. O tarihten itibaren göz altında bulunan 30 Greenpeace üyesi ki bunlardan biri bir Türk kızı, yargılanıyorlar ve Rus savcı tarafından korsanlık suçlamasıyla 15 yıl ceza verilmesi isteniyor. 

Belki bir kaç güne salınırlar rahatlığıyla olsa gerek genel olarak medyada da bu konu çok fazla geçmedi, ne de olsa bir kaç gösterici, bir kaç gün yargılanıp çıkarlar düşüncesi sarmış olacak ki insanlar da konuyla pek ilgilenmedi ama arkadaşlar bu göstericiler 15 yıl ile yargılanıyorlar, suçları ne, çevre gösterisi yapmak. Kesinlikle kimseye gözdağı verme kaygısı yaşamayan mahkeme, muhtemelen bu Greenpeace üyeleri ile Afrika'nın neredeyse bütün denizlerini saran gerçek korsanları karıştırmış olmali ki, başkanları sayın Putin dahi "evet onlar korsan değiller ama Afrika'da olanları görünce tedbir almalıydık" diyebiliyor.

Rusların demokrasiye bağlılığı aşikardır, insan hakları karneleri de mükemmeldir, hatta gün gelir ülkemizde yaşananlara dahi rahatlıkla laf söyleyebilmektedir, peki bizden resmi bir girişim olup olmadığını bilen var mı, varsa dahi ben kaçırmış olabilirim. Hollanda, kendi bandralı olan gemisinin ivedi olarak salıverilmesi konusunda Rusya'yı uyardı, İngiltere'nin de kendi vatandaşları için başvurduğu söylendi, peki biz birşeyler yaptık mı?

Peki Suriyeyi, Mavi Marmarayı, Mısırı haklı sebeplerle gündemine taşıyan medyamız, bu da insanlığa karşı yapılmış bir suç değil mi, ne kadar acıdır ki suçlanan kişiler insanlık için dünyamız için uğraşan kişiler.

Burada büyük bir hukuk çiğneme söz konusu, umarım yakın zaman da bu konuyla ilgili bir farkındalık oluşur, çünkü Gizem'in ailesinin durumu çok kötü. Tabi şimdi orada ne işi varmış arkadaş diyenler de çıkacaktır, ama unutmayalım ki bir şeyi protesto etme hakkı kişinin kendisine ait bir hakdır.

Yorumlarınızı beklerim

twitter: dincerozden 

 
Toplam blog
: 21
: 2723
Kayıt tarihi
: 13.07.13
 
 

İstanbul doğumluyum ve bu Şehri çok seviyorum. Finans Sektöründe çalışıyorum. Sinema, kitap, spor..