Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mart '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Şambali tatlısı

Şambali tatlısı
 

Şambali tatlısı okula giden çocukların ve işe giden büyüklerin gözde tatlılarındandır. Şambali tatlısına yumurta konulmuyor yine de çok lezzetli oluyor. Doya doya yemek isteyenler için verilmiş bir tarif.

Malzemeler:

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı un

2 su bardağı irmik

1 paket kabartma tozu ve 1 çay kaşığı karbonat

1 büyük tahta kaşık sıvı yağ

1 paket vanilya

1 tutam toz tarçın

Şurubu:

2 su bardağı toz şeker

3 su bardağı su ve çok az limon suyu

Üzeri için:

Yer fıstığı, ceviz, fıstık(arzuya göre)

Yapılışı:

Önce şerbeti yapılır, çukur bir tencereye şeker ve su konularak kaynatılır, kaynayan suya birkaç damla limon suyu sıkılarak hafif ateşte biraz daha kaynatılır.

Kaynayan şerbet ılımaya bırakılır.

Tatlı hamurunun yapılışı:

Bir kabın içine yoğurt, karbonat ve kabartma tozu konularak yoğurt kabartılır. Kabaran yoğurdun içine sıvı yağ, un, irmik, vanilya ilave edilir ve karışım iyice karıştırılır.

Tatlı hamuru yağlanmış, unlanmış geniş bir tepsiye akıtılır ve üzerine önce toz tarçın sonra arzu edilen kuru yemişler koyularak 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Tepsi fırından çıkarıldıktan sonra 1 dakika hamurun fazla buharının çıkması beklenir ve şerbet dökülür.

Şerbet döküldükten sonra tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatılır ve şerbetin emmesi beklenir.

Afiyet olsun, güzel günler sizin olsun.

 

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..