Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Nisan '10

 
Kategori
Spor
 

Sami Yen’de Bir Garip Maç

Sami Yen’de Bir Garip Maç
 

Dün akşamki karşılaşmayı normal bir lig maçı yapan tek özellik, kazanan tarafın sahadan üç puanla ayrılmasıydı. Zira gerek sarı kırmızılı taraftarların türlü türlü protestoları, gerekse konuk takımın içler acısı durumu düşünüldüğünde bu karşılaşma kıran kırana devam eden şampiyonluk mücadelesinde Galatasaray için adeta bir moral gecesi maçıydı.


Evde Herkese Aynı Tarife

Dünkü karşılaşmanın skoru dikkatinizi çekti mi bilemiyorum ama Diyarbakırspor karşılaşması ile sarı kırmızılılar bu sene dördüncü kez sahadan 4-1’lik skorla ayrılmış oldu. Aynı şekilde dünkü galibiyetle Rijkaard’ın öğrencilerinin rakibine üç farklı üstünlük sağladığı maç sayısı da altıya yükselmiş oldu. Tabi bu muazzam skorların hepsinin Ali Sami Yen’de alınmış olmasını anımsatmaya gerek yok sanıyorum. Zira bu performansın yarısı deplasmanda gösterilmiş olsa şu an Galatasaray’ın çok daha iddialı bir yerde olması işten bile değildi.

Taraftarın Tepkisi Yerinde

Dün akşamki maçın en önemli olayları sarı kırmızılı taraftarların protestolarıydı. Statta tüm pankartları baş aşağı asarak yönetime bir gönderme yapan Galatasaray taraftarı, maç öncesi ısınma sırasında Jo ve Leo Franco’yu ıslıklayıp, maçın başlamasından itibaren de beş dakika boyunca tribünde çıt çıkarmadan oturarak adeta tüm takımı protesto etti. Bu tepkilerin nedeni elbette takımlarının son üç haftada tam sekiz puan kaybederek hedeften uzaklaşmasıydı ve ölçülü davranışları ile sarı kırmızılı taraftarlar hedeflerine başarıyla ulaştı.

Diyarbakırspor İçler Acısı

Düşme hattında bir takım düşünün; takımın en iyi iki oyuncusunun takımdan kaçtığını, birçoğunun da sakatlıklarını bahane ederek oynamak istemediğini. Bu takımın yedek kalecisinin olmadığını düşünün ve bu durumda mevcut kalecinin iğnelerle sahaya çıktığını, maçın son anlarını ayakta zor durarak tamamladığını. Velhasıl takım içinde tam bir kaos olduğunu düşünün ve bir an için kendinizi bu takımın teknik direktörünün yerine koyun. Sanırım şu an Güvenç Hoca’nın işi dünyadaki en zor teknik adamlık görevlerinden biri. Kırmızı yeşillilerin sezonu nasıl bir yerde bitireceklerini zaman gösterecek ama mevcut görüntüsüyle Diyarbakırspor’un ligde kalmasının çok zor olduğunu görmek hiç de zor değil.

Cim Bom’un Şampiyonluk Şansı

Son beş haftaya liderin beş, ikincinin de dört puan gerisinde giren Galatasaray şayet geçen hafta Sivasspor deplasmanından üç puanla dönmüş olsaydı, Ali Sami Yen’deki Bursaspor maçı da düşünüldüğünde çok ciddi bir şampiyonluk şansına sahip olacaktı. Mevcut durumda ise önce Manisaspor ardından da Bursaspor’u yenip diğer maçların sonucunu beklemek zorunda olan Rijkaard’ın öğrencilerinin sezon sonunda mutlu sona ulaşma şanslarının ilk iki sıradaki takıma göre bir derece daha düşük olduğu bir gerçek.

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..