Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mayıs '15

 
Kategori
Ne Nerede?
 

Samimi, arkadaş canlısı, dostluk mekanı 'ten ten'de bir başka hissettim imbatı!..

Samimi, arkadaş canlısı, dostluk mekanı 'ten ten'de bir başka hissettim imbatı!..
 

Samimi, arkadaş canlısı, dostluk mekanı 'ten ten'de bir başka hissettim imbatı!..

Bugün İzmir'in nem oranı yüksek, insanı bunaltan yaz sıcaklarını ilk kez hissetmeye başladım. Sanırım; 'bu yıl baharı görmeden yaz geldi.'

Serpil'e; 'Hadi gel bir Alsancak- Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ne uzanalım, ufunetimizi atıp, tazelenmiş oluruz ' dedim.

'Tazelenmek' fiili henüz TDK Büyük Sözlük'te yer almamasına karşın, Türkçe'ye benim yerleştirdiğim bir sözcüktür. İngilizce'de kullanılan 'freshen' sözcüğünden esinlendim.

Geçen hafta Göz Göz Göztepe fanatiği sevgili kızımız Sinem ve beyefendi arkadaşı Buğra, Alsancak 1483 Sokak'ta Akdeniz havasını Latin havasıyla kombine ettikleri 'ten ten' isimli yepyeni bir kafe açma cesaretini gösterdikleri için onları kutlarım.

Çocukluk yıllarımın çizgi roman kahramanının yer aldığı menü tabletleri oldukça estetik, kullanışlı ve akılcı hazırlanmışlar, mekanın tabelasında yer alan kırmızı - siyah daireler içine yerleştirilmiş 'ten ten' logosu Akdeniz - Latin havasıyla bütünleşirken dikkat çekiyor.

Aranızda 'ten ten'i her yaş grubundan tanıyanların olabileceği gibi hiç tanımayanlara da; biraz tanıtmayı zorunlu buluyorum.

Genç bir 'gazeteci' ve 'gezgin' olan 'ten ten,' maceralarında ona bağlı köpeği Milu, arkadaşı Kaptan Haddock eşlik ederken, öyküleri mizah içermektedir

İki Göztepeli genç el ele vermişler küçücük mekanı öyle tasarlamışlar ki; maksimum düzeyde alanı hedef kitlenin rasyonel kullanımına sunmuşlar.

Sokak ve bahçe dahil, iç ve dış mekanı öyle objelerle donatmışlar ki; iç mimaride tasarımın 'sinerji etkisine' dört dörtlük ulaşmışlar.

Misafirler arasında bir köşede çaylarını yudumlarken, çevreden kopmuş genç ve orta yaş grubunda çiftler, diğer yanda soğuk meyve kokteyllerini içen kızlar bu İzmir sıcağında ferahlamanın tadını çıkarıyorlar.

Giriş kapısının önündeki berjere kurulmuş az şekerli Türk kahvesini yudumlarken, denizden esen 'imbat rüzgarı' saçlarına kırlar düşmüş işadamının yorgunluğunu gideriyor.

Diğer yanda ise, sıcak sımsıcak gerçek İtalyan spagettisini yokluktan çıkmış gibi midelerine indiren delikanlılar karınlarını doyurmanın mutluluğunu yaşıyorlar.

Öncelikle 'hijyene' çok önem ve dikkat edilen 'ten ten' de amaç 'misafir memnuniyetini maksimize etmek ve süreklilik' sağlamaktır.

Aslen 'közde kahve' servisi yapılan samimi, arkadaş canlısı, dostluk mekanı ten ten kafe'de 'makul fiyata' her türlü sıcak - soğuk yiyecek ve içeceğin sunulduğu mekandır

'ten ten' yeni mekanında hepimizi bekliyor!.. Şükrü Bülent Türtat 20.05.2015

'ten ten' Kıbrıs Şehitleri Caddesi 1483 Sokak No :5 Alsancak - İZMİR

 
Toplam blog
: 392
: 908
Kayıt tarihi
: 27.11.11
 
 

1951 Muğla doğumluyum. Ege Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'ni 1974 yılında bit..