Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Aralık '14

 
Kategori
Deneme
 

Samimi olmak en güzel keramettir

Samimi olmak en güzel keramettir
 

Samimi olmak en güzel keramettir,
bırakın uçmak kuşlara münhasır olsun.”

…diye başlıyordu güneş sanki doğmaya, biz adına seher diyorduk bereket aramak için vesilelere sarılırken.

Samimiyetsiz insanların yaşanmaz hale getirdiği bir dünyada mutlu olmaya çalışmakah bu ne lüks, bu ne beyhude çabaydı farkında olamadığımız ve bizi boğmaya devam eden saçma sapan uğraşlarımız.

Çok değil yirmi yıl öncesine dönün, sahte gülüşmeler ve yalancı dostluluklar, çıkar ilişkileri yoktu ama samimi ve doğal insanlar vardı. Küçük bir kentin küçük bir köyünü özleyişimiz samimiyeti arayışımızdandı anlayamadığımız kaçış planımız buydu, bizi boğan samimiyetsiz zaman diliminden.

Samimi olalım, ne zaman gazete okusak bir tür kafayı yemişler ülkesinde yaşadığımızı iliklerimize kadar hissetmiyor muyuz, ya da hissetmeli miyiz? Yerel gazetelerden ulusal gazetelere kadar sonuç böyle değil mi, bugün öğlen yemeğini bir arada yiyebilen insanlar yarın köşe yazılarında atışmıyorlar mı ve biz bunun adına çağdaş yaşam ve siyasi görüşler diyebiliyorsak dilimiz neden lal olmasın ki, samimi olmayan ruhumuz neden çürümesin ki ve neden tükenip gitmeyelim ki?

Şimdi ne yapmalı diye sorabiliriz kendi kendimize ki cevap şudur; bırakın bari çocuklar mutlu yaşasın. Zaten büyüyünce buna fırsatları olmayacak çünkü onlara bu fırsatı hazırlamadık ki. İç çekişmeler sıradan yaşantılar samimiyetsiz tebessümler ve dünya hırsı şan ve şöhret adına yapılan her türlü maymunluklar neticesinde çocukların bile yarınlarını riske attık.

Toplumumuzun samimiyet kavramından ne kadar uzak olduğunun özeti politikacılarımızın sözlerinde saklı aslında. Bakınız bir büyüğümüz “ trafoya kedi girdi “ diyerek bu durumu nasıl izah ediyor ve sonrasın da başka bir büyüğümüz de “ ben yazmadım, yeğenim yazmış “ diyebiliyor. Tüm bunlar şan ve şeref peşinde koşup gitmenin sonuçları ama bilemiyoruz ya da anlayamıyoruz ki; “Her kim şan ve şeref istiyorsa bilsin ki, şan ve şeref bütünüyle Allah'a aittir “ (Fâtır-10 ) ayetinde ki sırrı ve derin bakışı.

Bakış ve yaşantımızın derin olması duasıyla sağlıcakla kalın, eyvallah…

 
Toplam blog
: 2
: 2300
Kayıt tarihi
: 14.12.14
 
 

"Haytanın biriyim ben, bunu bilsin insanlar, ruhumun peşindedir zaptiyeler ve maliye, KaRa ruhlu ..