Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Şubat '07

 
Kategori
İlişkiler
 

Samimiyetin dayanılmaz çekiciliği!

Samimiyetin dayanılmaz çekiciliği!
 

Samimiyet aklımda son zamanlarda.Bu zamanlarda yaşanan şu derin ilişkiler ile kıyaslamam mümkün değil kendimi ama düşünmedende edemiyorum.Tabi ki çoğu insanı tenzi ederim bu cümlelerimle ama günümüz gençliğinin çılgın tüketimini görüyorum da, aşkı sevgiyide mi tüketmeye başladılar diyorum.

Eski ile yeninin bir karmaşası yada bir kıyaslaması değil bu tabi ki.Eskiden olmayan ama günümüzde alışılmış hale gelen bir çok şey var tabiki.Mesela geçmişte Aşk çok aranan ve bulunduğunda sımsıkı tutulup bırakılamayan bir duyguydu sanırım. Şimdilerde baktığımda yaşıtlarım -sürekli gençler demek garip geliyor- hemen aşık olduklarını dile getirebiliyorlar ve bir kaç haftalık aşklar (!) yaşıyorlar.

Şimdi düşünüyorum da acaba bizler (!) mi geride kaldık, eskiye dair özlemlerimizmi bizim için için aşkı daha anlamlı kıldı. Yoksa gerçekten aşk anlamlımı olmalı?

Yaşanılan ilişkilere, insanların kariyer mücadelelerine girmeleri, toplumun bakışı, duruşu, davranışı... Geçmişte ayıp olan davranışların aşkı saf, şimdilerde aleni öpüşmelerin aşkı (!) bir başka saf (?) mı oldu? Yaşı kemale ermemiş bir genç kız bile aklından tilkiler geçirebiliyor mu yani? Bir suçlama değil bu asla. Sadece ktü hissettiriyor günümüzde. Hoş yaşasa bakmıyor ya aşık olmasa bile aşık gibi davranmak...

Herşeyi geçip samimiyete geliyorum sonunda. Aşkı yaşanır hale getiriyor samimiyet sanki. Tilki bakışlarından uzak, karşısındakini pür dikkat dinlemek. Cebindenkinin hesabını yapmadan, hesaplı yaşamak beraber. Hediyelere boğulmadan hediyelere boğabilmek, karşılıksız, sebepsiz nedensiz yapmak herşeyi. İşte bu aşkı yaşanır kılıyor günümüzde bence!

Bu kadar dejenere olmuşken herşey, -Bu fikre kapılmakta yanlış belki, böyle düşünmemeli umutlu olmalıyım belki... Belki?- samimiyetin çekiciliği dayanılmaz geliyor gerçekten. Sevgiyide aşkıda, samimiyet anlamlı kılıyor bence...

Yine başım ağrıyor ve yine eskiyi özlüyorum böyle satırlar yazdıkça...

 
Toplam blog
: 34
: 984
Kayıt tarihi
: 15.01.07
 
 

Yoktur hakkımızda söylenecek söz... Hakkımız da yoktur, hakkımızda birşey söylemeye zaten... Bir eli..