Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Aralık '09

 
Kategori
Eğitim
 

Samimiyetsizlik

Samimiyetin olmadığı ilişkilerde verim olmaz. İlişkilerin üst düzeyde olmasının şartlarından biride samimi olabilmektir. Samimiyetsizlik tüm güzellikleri öldürür, bitirir. Arkadaşlarımızla veya toplumda ki ilişkilerimizde samimi olup olmadığımızı herkes anlar. Samimi olanla , samimi olmayan kişilerin miyarı vardır. Samimiyetsizliklerini insanlar çok aşikar şekilde belirtmekten kaçınırlar türlü oyunlar oynarlar. Çok geçmeden samimiyetten yoksunlukları birden ortaya çıkar. Samimiyetsizliğin hali yağsız ve tuzsuz yemek gibidir. Samimiyetten yoksun insanların selamının bile anlamsız olduğu belirgindir.

Samimiyetsizlik insanların arasındaki bağların kopmasına neden olur. Birçoğumuz yaşamıştır. Samimiyetsiz insanların yaptıkları icraatların kendilerine bile faydası olmaz. Topluma hiç mi hiç faydaları olamaz. Samimiyetsiz kişilerin sözleriyle, davranışları zıt kutuplara giden kişiler gibidir. Kreması alınmış süt gibi olur samimiyetsizler. Nice insani vasıfları ortaya atarak insanların duygularını sömürmüştür samimiyetsizler. Samimi bir adım insanları etkilerken, saatlerce konuşmada samimiyet yoksa eskilerin tabiriyle malayani olmuştur.

Arkadaşlıklarda çoğumuz yaşamıştır samimiyetsizliği, dünyada insanların kendi ararlında ki bağın kopma sebebi samimi olmamaktır. Hangi alanda olursak olalım içten, yürekten icraat yapmıyorsak devamı gelmez işlerin. Akim kalır. Samimiyetsiz kişilerin icraatı meyvesiz ağaç bile olamaz ancak dikenli ağaççık olur mu? O da olmaz. İnsanların bazen çok değer verdikleri değer yargılarını kullanarak samimiyet havarisi kesilen kişiler gördük bu âlemde. Geçmişini unutur samimiyetten yoksun insanlar. Kendine yapmış olduğu kötülüktür aslında samimiyetsizlikle en büyüğünü yapmış olmakta. Farkına varamaz samimiyet yoksunu insanlar. Bereketsizdir samimiyet yoksunu insanlar. Çıkarcıdırlar. Varları yokları çıkar üzerine kurulmuştur samimiyetten uzak kalanlar. Çevremde bakıyorum samimiyetsiz insanların akim kalan çalışmalarını görünce onlar adına üzülmek isterim lakin.

İnsanın içinden samimi olmayı beceremeyen kişilere acınır mı? Kendine acımayana sen ben o siz biz acısa ne olur ki. Samimiyettin lügatteki anlamını bilmeden samimiyim der bu insanlar. Ama laftadır. Lafla peynir gemisinin yürümediğini illaki bizler mi söyleyelim? Samimiyetsiz insanların çoğunun etkisi çok olur diye düşünen niceleri vardır ama sukutu hayale uğradıklarını kabul etmelerine rağmen belli etmezler. Hallerini kamufle etmeye çalışırlar. Kamufle etseler de kendilerini aldatırlar. Samimiyetsiz konuşmalar bizi sıkar. Dert dert üstüne gelir samimiyetsizler. Samimiyetsiz kişilerin başarıları saman alevi kadar da olamaz. Gelir geçer ve unutulur. Varlığıyla yoklukları belli olmaz. Kişilerin kalbi duygularını yok sayan insanlar samimi olamazlar.
 
Toplam blog
: 375
: 678
Kayıt tarihi
: 12.07.08
 
 

Mehmet Şener 1964 doğumluyum, Burdur-Gölhisar'da yaşıyorum. Doğum yerim Burdur/Atınyayla . Lisans..