Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Temmuz '12

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Samos'ta bir gün...

Samos'ta bir gün...
 

Kokkari, Samos, Greece


Gümüldür'ün tam karşısıdır Samos... Bizdeki adıyla Sisam tarihte bilinen on iki adadan biridir. Samos'a Kuşadası'ndan günübirlik turlarla gidebilirsiniz. Yolculuk yaklaşık bir buçuk saat sürer.

Adanın plajları ve tavernalarıyla turistik bir ada olduğunu söyleyebiliriz. Adada günübirlik turlar yok. Ancak araba kiralayarak veya taksiyle gezebilirsiniz. İndiğimiz liman kasabası adanın merkezi Vathi...

Vathi'de kordon boyunda kafeler, restoranlar, marketler var. Ara sokaklarda tavernalar, biraz pahalı bulduğumuz butikler bulunuyor. Diğer adalarda olduğu gibi siesta saatleri olan 14:00-17:00 arasında çoğu dükkan kapalı. Kafe ve restoranlar genellikle açık.

Bir taksi ile 13 euroya anlaşıp Kokkari'ye gidiyoruz. Kokkari tipik Akdeniz balıkçı sahili... Turkuaz ve lacivert denizin dibindeki lokantalarda oturup, hem yemek yemek hem de denize girebilmek mümkün.

Bazıları ucuz bulabilir ama euro bazında o kadar ucuz olmadığını düşünüyorum. Dört kişi içkisiz karın doyurmak için elli euroyu gözden çıkarmanız lazım.

Günübirlik gezmek biraz yorucu... Dönüşte biraz küçük olan feribot sağa sola yalpalıyor ve dualar eşliğinde vatan toprağına dönüyoruz.

Gezmek, görmek, eğlenmek güzel de en güzeli kendi bildiğin toprağa dönmek.... 

 
Toplam blog
: 4
: 493
Kayıt tarihi
: 20.02.11
 
 

Eğitimciyim, evliyim, iki  çocuk annesiyim. En büyük zevkim kitap okumak, yeni yerler görmek, yen..