Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Nisan '10

 
Kategori
Futbol
 

Şampiyo.

Şampiyo.
 

Başlıktaki kelimenin son “n” harfinin de yerine konulmasına sadece 3 hafta kaldı. Bu saatten sonra Fenerbahçe’nin şampiyonluğu kaybetmesi pek olası görünmüyor.

Kasımpaşa maçı bir kere daha gösterdi ki Fenerbahçe bu oyun yapısı ve bu kadro kalitesi ile ligde kolay kolay pozisyon vermez. Dikkat edin gol yemez demiyorum, pozisyon vermez diyorum. Hatırlarsanız bu sene Fenerbahçe’nin yediği 27 golün bir çoğunda pozisyon vermeden gol yedi. 22 gol ile ligin en az gol yiyen takımı olan Beşiktaş rakiplerine Fenerbahçe’nin verdiğinin en az iki katı pozisyon vermiştir.

Son 8 haftaya baktığımızda Fenerbahçe’nin rakiplerine tanımış olduğu gol pozisyonu fırsatı sayısı sadece 5. 2 tanesi Galatasaray , 1 tanesi Beşiktaş (penaltı), 1 tanesi Antalyaspor , 1 tanesi de Gaziantep’e verildi.

Sağlam bir takım savunmasının yanı sıra, özelllikle son haftalarda ofansif anlamda da zenginliklere büründü Fenerbahçe. Ancak tabii ki gol vuruşlarındaki beceriksizlikleri mutlaka gidermek gerekiyor.

İlk yarıda 4 net pozisyonu cömertçe harcayan Fenerbahçe, ikinci yarıda ortalama her 5 dakikada bir net gol pozisyonu üreten ve rakibi iyice boğan bir yapıya büründü. Maçın gündüz, sıcakta ve kötü zeminde oynanması bile Fenerbahçe’yi durduramadı. Özer’in maç sonu açıklamalarında da belirttiği gibi gol geleceği belliydi ama kaçınca dakikada geleceği belli değildi.

Daum’un 70. dakikada sahanın en iyisi görüntüsündeki Mehmet Topuz’u çıkarıp Deivid’i oyuna sokması pek anlaşılamadı ama mutlaka bir bildiği vardır dedik. Alex’i ilk defa bu kadar bencil, Santos’u ilk defa bu kadar defansif gördük. Özer ve Mehmet Topuz mevkilerinde üzerine kata kata giderken, Gökhan Gönül, Lugano, Emre, Selçuk ve Guiza standartlarını bozmadılar.. Bekir ise, iyi niyeti, çalışkanlığı ve hırsı ile 1.stoper yedekliğini kimseye kaptırmayacak gibi bir görüntüdeydi. Volkan’a uzun zamandır olduğu gibi yine iş düşmedi ve artık iyice paslanmaya başladı. Son 8 maçta Keita’nın şutu ve Bobo’nun penaltısı dışında kurtardığı bir pozisyon yok ama yediği gol sayısı “0”.

Fenerbahçe’nin oyununun izleyene zevk vermediği söyleniyor. Bunun nedeni de rakiplerine pozisyon vermemesidir. Şu bir gerçek ki izleyicilerin izlediği maçlardan keyif alması topun bir o kalede bir öbür kalede olması beklenir ki Galatasaray- Bursaspor karşılaşması böyle bir karşılaşmaydı. Her iki takım da kazanabilirdi. Fenerbahçe’nin oynadığı maçlar, rakiplerine pozisyon vermediği için özellikle Fenerbahçe’li olmayan izleyenlere keyif vermez ve keyif vermesi de mevcut şartlarda hiç bir zaman beklenmemelidir. Bu Fenerbahçe bu yapısı ve bu futboluyla ancak Avrupa’nın çok güçlü takımlarına karşı pozisyonlar ve dolayısı ile izleyenlere keyif verebilir.

Tüm Fenerbahçe’lilerin beklentisi, önümüzdeki yıl Türkiye Şampiyonluğu’nun bu sene olduğu gibi son haftalara bırakılmaması ve Şampiyonlar Liginde 2 sene önce elde edilen 5.’lik başarısının kaldığı yerden üzerine daha da fazla koyarak devam etmesidir. Umarım yönetim ve teknik heyet bu konularla ilgili gerekli tedbirleri alır ve beklentiler karşılanır.

Saygılarımla,

Muhittin KAYAKIRAN

mkayakiran@borusan.com

 
Toplam blog
: 72
: 623
Kayıt tarihi
: 12.11.09
 
 

1974 Adana Doğumluyum. İTÜ Makina 1996 mezunuyum. Hobilerim arasında film seyretmek, müzik dinlem..