Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Borsa Mühendisi Serdar Şimşek

http://blog.milliyet.com.tr/borsamuhendisi

14 Ocak '19

 
Kategori
Futbol
 

Şampiyon Belli mi?

Değerli Milliyet Okurları;

Bir transfer dönemi daha neredeyse biterken 3 büyüklerdeki inanılmaz transfer hamleleri taraftarları çıldırtacak noktaya getirdi. Galatasarayda Fatih Terim in söylediklerini baz alırsak 2,5 ay önceden belli olan transfer listesinden hala 1 forvet alınamamış olması, sarı kırmızılı taraftarları sosyal medyada gündem yaratacak kadar tabiri caiz ise delirtmiş durumda. Durum sadece Galatasaray ile de sınırlı değil. Hem Beşiktaş hem de Fenerbahçe taraftarı da sanki artık durumu kabullenmiş bir halde sessizliklerini koruyorlar. 

Tabi ki bu durum akla yönetimler akıl tutulması mı yaşıyor acaba sorusu geliyor. Fakat bu kadar işin içinde olan kişilerin bu şekilde davranması da mantıksız gibi. İşte bu noktada başlığımızın konusu olan "Şampiyon Belli mi" sorusu ile karşılaşıyoruz. Bu sorunun cevabı da herkesçe bilinmekte, o takım tabi ki Başakşehir. Son birkaç yıldır özellikle 3 büyüklere karşı gerçekten inanılmaz top oynadılar. Daha ilk yarım saatte 3-0 yaptıkları skorlar hafızalardan silinmedi. Ama hep son 4-5 maçta da şampiyonluğu kaçırdılar. Başakşehir özellikle Sivasspora kendi sahasında yenilinceye kadar, Başakşehir lehine hakem hataları çokça medyada dile getirildi. Hatta kendilerine lehine verilen kararlardan ziyade, aleyhlerine verilmeyen kararlar daha çok konuşuldu. Sonuç olarak da Başakşehir en yakın takipçisine 6 puan fark atarak ilk yarıyı tamamladı.

Transfer sezonu daha açılmadan Sivasspordan Robinho'yu alarak iyice güçlenen Başakşehir, eldeki Visca gibi oyuncularını da teklif gelmesine rağmen tutmaya devam ediyor. Yani bir yandan oyuncu transferi yapıyor bir yandan da kadroyu korumakta. Gelelim 3 büyüklere. Bırakın Robinho gibi bir futbolcu almayı daha eldekileri çıkarıyorlar. Galatasaray ilk 11 de direk oynayan Eren, Serdar Aziz, Rodriguez, Belhanda gibi oyuncularını satmakta. Beşiktaş ise Pepe gibi bir yıldızı göndermekle kalmayıp hücum gücüne büyük katkı yapan Babeli de gönderiyor. Fenerbahçe sadece Sadık transferi ile yetindi ve Atıfı da göndermek üzere. 

Sözün özüne gelecek olur isek, bu tablo gösteriyor ki herkes gelecek seneye yatırım yapmakta ve şampiyonluğu düşündüren herhangi bir hareket görememekteyiz. Dolayısı ile de şampiyon şimdiden belli ve Başakşehir şampiyon oldu mu sorusunu kendimize soruyoruz. Peki Sizce?

Hepinize spor dolu günler dilerim

Saygılarımla.

Serdar Şimşek

 
Toplam blog
: 98
: 237
Kayıt tarihi
: 18.08.10
 
 

Herkese selamlar, Ben Serdar Şimşek. İzmir Ödemiş doğumlu olup, Elektronik mühendisi, işletme Lisan..