Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mayıs '16

 
Kategori
Futbol
 

Şampiyon Beşiktaş

Dünyanın en fazla takip edilen en pahalı liglerinden İspanya liginde sadece 3 maç şampiyonluğu 2 maçda küme düşme mücadelesini ilgilendirdiği halde 10 maçta aynı gün aynı saatte oynandı. Ama bizde sadece 1 maç sıralama haricinde hiçbir amacı olmasına rağmen şampiyonluğu ilgilendiren 2 maç bile farklı günlerde oynandı. Hiç bir kulüp yöneticisinin diğerine güvenmediği bir ülkede böyle saçmalıkların olmasıda normaldir zaten. Bir gün önce Beşiktaş'ın Galatasarayı son dakikalarda bulduğu golle yenince bu maçı büyük bir hevesle seyreden Fenerbahçeli futbolcuların heveside şampiyonluğa olan inançlarıda kaçmış. Koskoca 70 dakikada net pozisyonun bile olmaması bunun ispatıdır. Pereira'nın yerinde ben olsaydım yöneticilerle konuşur kupa maçının Perşembe günü öğlen oynanmasını lig maçının da Pazar günü derbi ile aynı saatte başlaması için federasyona başvurmalarını isterdim. Hem futbolcuların o maçı seyrederek hayal kırıklığı yaşamasını engeller hem de pazar günü oynayarak daha fazla taraftarın maça gelmesini sağlardım. Ama ne teknik direktörde ne de diktatörün yanındaki dalkavuklarda bunları düşünecek akıl olmadığı için bir şampiyonluğu daha ellerimizle rakiplerimize verdik.

Son 20 yılda bu şekilde son haftalara kadar getirip beceriksizlik, aptallık, korkaklık, disiplinsizlik ve ruhsuzlukla verdiğimiz en az 6-7 şampiyonluk var.......Ama diktatör halen daha kızdırmayın 10 yıl daha gitmem diyor......Ülkemizdeki 2 diktatör gitmedikçe ne Türkiye barışa ne de Fenerbahçe düze çıkamaz......

Pereira son 4 maça aynı 11 ile başlıyor. Küme düşen Mersin, sezon başından beri 4 teknik adam değiştiren Trabzon ve küme düşme korkusu yaşayan Antep maçlarındaki farklı skorların demek ki taktik ile teknik ile hiç bir alakası yokmuş. Bu farklı skorlar rakiplerin güçsüzlüğünden kaynaklıymış. Dişli bir takımla oynayınca gerçekler tekrar su yüzüne çıktı. 70 dakika boyunca hücumu düşünmeyen bir şampiyon adayı olabilir mi acaba? 70 dakikada tek akılda kalan Gökhan Gönül'ün kafası ile Volkan Şen'e yapılan ve çakma Cüneyt Fırat'ın vermediği penaltı pozisyonu var. Acaba penaltı olması için Volkan Şen'in ayağının kırılması mı gerekiyordu Fıratcığım. Allah bu sezon hakkını yediğiniz her futbolcunun her takımın ahını sizden bu dünyada çıkarsın. Aldığınız paralar haram zıkkım olsun hakem müsveddeleri. 

Aynı şeyler bu maçta ruhsuz şuursuz isteksiz oynayan Fenerbahçeli futbolcular içinde geçerli. Türkiye'nin şampiyonu olması için hakemlerin, diğer takımların herşeyi yaptığı Şampiyon Beşiktaşa şampiyonlar liginde bol sekizli başarılar diliyorum.

 
Toplam blog
: 227
: 240
Kayıt tarihi
: 01.02.09
 
 

1972 Antalya doğumluyum. Elektronik Teknikeri olarak bir tekstil fabrikasında çalışıyorum. Evli v..