Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mayıs '13

 
Kategori
Futbol
 

Şampiyon Fenerbahçe (Fenerbahçe 1 – 0 Trabzonspor)

Şampiyon Fenerbahçe (Fenerbahçe 1 – 0 Trabzonspor)
 

Fenerbahçe 1 - 0 Trabzonspor


Daha maç başlamadan önce kitlesel ve bireysel olmak üzere oluşan düşmanlıklardan dolayı gerginlik beklentisi yüksekti. Gerek Zokora Emre, gerek Trabzonspor Fenerbahçe, gerekse Fırat Aydunus, Caner gerginliği maçın aşırı sert geçeceği düşüncesi oluşturdu. Ama doğrusunu neyse ki söylemek gerekirse maçın çok kısa anları hariç beklenen gerginlik oluşmadı.

Maça gelecek olursak maç Trabzonspor’un çok büyük baskısıyla ve üstünlüğüyle başladı. Maçın kırılma anıysa kesinlikle 6 pas içindeki Volkan’ın vuruşunu Egemen Korkmaz’ın çıkardığı pozisyondur. Zaten bu pozisyonun ardından Trabzonspor’un maçtaki üstünlüğü birkaç dakika sürdükten sonra bitti.

Maçın Fenerbahçe adına en iyi oynayanlarıysa ilk golün kahramanlarıydı. Mehmet Topal belki de sezonun en güzel maçını oynadı. Sow ise zaten bu yılın Fenerbahçe adına büyük şansı. Harika bir pas ve yine harika bir gol ile Fenerbahçe 9. dakikada öne geçti.

Gol sonrası üstünlüğü neredeyse ilk yarının tamamında Fenerbahçe aldı. Ara ara iyi paslarla Fenerbahçe’yi zorlasa da bunlar orta sahada kaldı ve ileriye taşınamadı.

İlk yarıda akılda kalan pozisyonlardan birisi de Zokora’yla Emre’nin pozisyonuydu. Zokora’nın o hareketi kasti olarak yaptığı herkes tarafından kabul gören bir gerçektir sanırım. Kartın rengi kırmızı olmalıydı ki sanırım kırmızıyı hakem vermeden gören Tolunay Kafkas ikinci yarıda oyundan aldı Zokora’yı.

İkinci yarıysa daha ortada geçen bir maçtı. Ortada derken her iki tarafta gol atabilecek pozisyonları buldu. Ama ilk yarıda olduğu gibi Trabzonspor’un maçı kaybetme sebebi ilerideki futbolcuların beceriksizliği oldu. Maçın farka gitmemesinin sebebiyse kesinlikle Tolga oldu. Cristian’ın şutları, Sow’un harika ayak içi vuruşu, Webo’nun karşı karşıya pozisyonu derken 4 – 5 olacak gol sayısını 1’de kalmasını sağladı.

Maçın adamı Sow seçildi ki haklı bir seçim. İkinci maçın adamıysa kesinlikle Tolga Zengin’dir.

Bu sonuçla Fenerbahçe 29 yılın ardından geçen sene aldığı kupayı bu yılda alarak tarihinde ilk kez iki sefer üst üste Türkiye Kupası’nı alarak 6. Türkiye Kupası’nı müzesine götürdü. 

 
Toplam blog
: 352
: 3094
Kayıt tarihi
: 02.08.08
 
 

1989’da Aksaray’ın Eskil ilçesinde doğdu. İlköğretimini 2004 yılında Eskil Cumhuriyet İlköğretimi..