Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mayıs '08

 
Kategori
Futbol
 

Şampiyon Galatasaray!

Şampiyon Galatasaray!
 

Resim: Milliyet fotogaleri.


Turkcell Süper Lig 2007-2008 sezonu sona erdi. Çok çetin mücadelelere sahne olan bir sezonun ardından şampiyon son haftada kesinleşti. Bütün talihsizliklere ve zorluklara rağmen umutla, azimle başarıya ulaşan ve bileğinin hakkıyla şampiyon olan takımın adı Galatasaray.

Lige talihsizliklerle başlayan, saha kapatma cezalarına maruz kalan ve seyircisiz oynayan, sezon devam ederken başkan değiştiren, ligin bitimine 6 hafta kala teknik direktörsüz kalan Galatasaray mutlu sona ulaştı. Teknik Sorumlu Cevat Güler yönetiminde mücadele eden Galatasaray ligin bitimine yakın ezeli rakibi Fenerbahçe'yi, Ali Sami Yen de 1-0, şampiyonluğa oynayan bir diğer rakibi Sivasspor'u, Sivas'ta 5-3 mağlup ederek hedefe varmak adına çok önemli avantajlar elde etti. Son haftaya ezeli rakibi Fenerbahçe'nin üç puan önünde lider olarak giren Cimbom, Ali Sami Yen'deki son maçında berabere kaldığı takdirde şampiyon olacaktı ve son maçta Gençlerbirliği OFTAŞ'ı 2-0 mağlup ederek, rakibi Fenerbahçe'nin ne yaptığına bakmaksızın şampiyonluğunu ilan etti.

Önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynamayı garantileyen Fenerbahçe şampiyon olmak için Trabzon'da, Trabzonspor'u yenip Galatasaray'ın yenilmesini bekleyecekti. Ama olmadı... Fenerbahçe Trabzonspor'a 2-0 mağlup oldu. Kanarya kazansa bile, Galatasaray da kazandığı için zaten şampiyon olamayacaktı. Fenerbahçe'nin şampiyonluğu neredeyse mucizeydi. Fenerbahçe'nin bu sezon ki tek tesellisi Şampiyonlar Ligi'nde ki başarısıydı. Kanarya'nın bu sezon ki planlarını alt-üst eden tek takım Galatasaray'dı. Galatasaray, Fenerbahçe'yi hem Türkiye Kupası'ndan saf dışı etti hem de şampiyonluğuna mani oldu.

Trabzonspor'un Fenerbahçe'yi yenmesi Beşiktaş'ı UEFA Kupası'na taşıdı. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Sivasspor takımlarının hepsi 73 puandaydı. Bu nedenle sıralamada üçlü averaja göre Beşiktaş Sivasspor'dan avantajlıydı ve üçüncü olarak UEFA Kupası'na gitmeye hak kazandı. Önümüzdeki sezon UEFA Kupası'nda mücadele edecek olan bir diğer takımımız da Türkiye Kupası'nın sahibi Kayserispor oldu. Dördüncü olan Sivasspor İntertoto'da mücadele edecek.

Büyük bir zafere imza atarak 2007-2008 sezonunda 17. şampiyonluğuna ulaşan Galatasaray'ı tebrik ediyorum. Bu şampiyonlukta emeği geçen Eski Teknik Direktör Karl Heinz Feldkamp'a, Eski Başkan Özhan Canaydın'a, Başkan Adnan Polat'a, Teknik Sorumlu Cevat Güler'e teşekkür ediyorum. Galatasaraylı Futbolcular'ı başarılarında dolayı kutluyorum. Galatsaraylı Taraftarlar'ı da tebrik ediyorum.

Önümüzdeki sezon ülkemizi Avrupa'da temsil edecek olan takımlara başarılar diliyor, herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum.


 
Toplam blog
: 301
: 1086
Kayıt tarihi
: 02.05.07
 
 

"1988 Adana doğumluyum. Oldukça başarılı bir öğrencilik serüvenimin ardından eğitimimi noktaladım..