Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ağustos '10

 
Kategori
Futbol
 

Şampiyon iyi başladı : Bursaspor 1-0 Konyaspor

Şampiyon iyi başladı : Bursaspor 1-0 Konyaspor
 

Timsah yürüyüşü devam ediyor.


Öncelikle, bu sene ligimizin adıyla beraber başka değişikliklerinin de olduğundan bahsetmek istiyorum. Yayıncı kuruluşun oynanan 9 maçı da vermesi bunlara bir örnek. Fakat bununla beraber, dikkatimi çeken bir başka değişiklik de, önceki sezon şampiyonunun ligin ilk haftasının kapanış maçını oynaması.

Önceki senelerde, ligin bir önceki sezon şampiyonu, ligin açılışını yapardı. Durum bu sefer farklıydı. Son şampiyon Bursaspor, ilk haftanın kapanışını yaptı.

Şampiyon, lige iyi başladı. Bursa'da gerçekten bunaltıcı bir hava olmasına rağmen bu performans gayet iyiydi. Emin olun, bırakın futbol oynamayı, oturduğunuz yerde duramıyorsunuz Bursa'da.

Böyle şartlarda iyi futbol beklenmesi yanlış olur fakat bence Bursaspor havaya rağmen iyi bir futbol sergiledi. Bir şampiyon gibi sahadaydı ve ilk maçını bir şampiyon gibi oynadı.

Bursaspor'un futbolu bence gayet olumlu. Kaybedilen Süper Kupa'nın moral bozukluğu giderilmişti. Futbolcular kafa olarak lige hazırlardı. Mücadeleye hazırlardı. Bu sene için de oldukça iddialı görünüyorlardı, Sivasspor gibi kaybolup gitmeyeceklerini kanıtlamak istiyorlardı. Tabii ki bunun için lige iyi bir başlangıç gerekiyordu.

Bursaspor, fizik olarak hazır bir görünüme sahip. Futbolcular kondisyon olarak iyi durumdalar. Mücadele gücü yüksek, koşan bir takım var ortada. Topu sürekli ileri taşımayı, hücumu düşünen bir takım görüntüsünde ki bu insanlara zevk vermeye yönelik bir futbol. Aynı zamanda bu düşünce, rakibe pres yaparak rakibi boğmaya da yarıyor. Bursaspor, Konyaspor'u tamamen geriye itti ve onları oyunu öyle kabullenmeye zorladı.

Bursaspor defansı bile yerinde durmuyordu. Onlar bile ataktaydılar. Gökçek Vederson olsun, Kaptan Ömer Erdoğan olsun, Stepanov olsun atağa destek verdiler. Özellikle Gökçek Vederson'un ortaları ve şutları etkiliydi, rakip kalede tehlike yarattı.

Turgay Bahadır'ın sakatlanıp, yerine Sercan'ın girmesi tabii ki hayırlı oldu. Bence Sercan başından beri oyunda olmalıydı. Sercan son derece hazır bir görünümde. Çok hırslı ve istekli. Attığı gol tek kelimeyle muhteşemdi. Sercan, takıma artı katan bir futbolcuydu.

Aynı şekilde yeni transfer Nunez, çalışkandı. Direkten dönen mükemmel bir rövaşatası var. Onun dışında da pozisyonlara girdi. Bursaspor için doğru bir transfer olduğunu düşünüyorum.

Bursaspor, iyi başlamakla beraber olumlu bir futbol oynadığını ve çalışkanlığını gösterdi. Futbolcular şımarık değildi, hepsi canla başla mücadele ettiler. Bursaspor, bu grafiğini korursa, gerek Şampiyonlar Ligi, gerek lig, gerek Türkiye Kupası maçlarında başarılı olacaktır. Özellikle Insua da takımla beraber oynamaya başladıktan sonra Bursaspor için her şey daha da güzel olacaktır.

Ayrıca, Konyaspor'la ilgili de biraz yorum yapacak olursak, en başta söylemek istediğim şey, kaleci Gökhan'ın olası bir farktan takımını kurtardığıdır. Çok kritik kurtarışları vardı. Gökhan, Konyaspor için gerçekten iyi bir kaleci.

Ziya Doğan, lige yeni çıkmış bir takımı elinde bulunduruyor. İlk maçı da son şampiyonla yapınca işi zorlaştı. Buna rağmen, oyunu kenardan yönetmesi iyiydi. 2.yarının başında yaptığı değişiklikler, Konyaspor'u biraz hareketlendirmişti. Gol bulabilirlerdi fakat olmadı. Konyaspor'a da ligde başarılar diliyorum.

Bursaspor taraftarına da değinmeden geçemeyeceğim. Taraftar her zamanki gibi mükemmeldi. Yeni sezon formalarıyla tribünde yerlerini almışlardı ve 90 dakika boyunca son derece güzel bir şekilde takımlarını desteklediler.

Haftaya deplasmanda oynayacakları Galatasaray maçını soracak olursanız, şu an için Bursaspor'un avantajlı olduğunu düşünüyorum. Eğer Galatasaray, Sivas deplasmanında sergilediği futbolu ve kötü defansını sergilerse, Bursaspor İstanbul'dan puan veya puanlarla döner. Çünkü bu durumda, Bursaspor'un atak futbolcuları, Galatasaray'ın defans futbolcularını darmadağın eder. Sonuç her ne olursa olsun, futbol bakımından zevkli ve kaliteli, centilmence bir maç temenni ediyorum ve iki takıma da başarılar diliyorum.

 
Toplam blog
: 313
: 1350
Kayıt tarihi
: 21.03.07
 
 

1996'nın ilkbaharının dünyaya getirdiği birçok çocuktan biriyim. Milliyet Blog'da yazmaya yaşım h..