Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Kasım '17

 
Kategori
Eğitim
 

Şampiyon Öğrenci "Öğrenciler İçin Kendi Kendine Koçluk"

Şampiyon Öğrenci "Öğrenciler İçin Kendi Kendine Koçluk"
 

Kendi Yaşamının Şampiyonu Ol!


 
Yeni çıkan kitabımın tanıtım yazısı
 
Şampiyon öğrenci kitabı sınavlara hazırlanan öğrencilerin kendi kendilerine koçluk uygulamaları yapabilmesi için özenle hazırlanmış bir kaynak niteliğindedir.
 
Günümüzde başarılı ve mutlu olmak isteyen birçok kişi koçluk hizmetlerinden faydalanarak kendilerini keşfetme yolculuğuna çıkmaktadırlar.
 
Bu kitapta yer alan başlıklar öğrencilerin en çok ihtiyaç duydukları konulardan oluşturulmuştur. Konu başlıkları sade ve anlaşılır biçimde ele alınmaya çalışılmıştır. Ardından ele alınan her koçluk konusundan sonra uygulama formları yer almaktadır.
 
“Şampiyon Öğrenci” kitabının amacı, her öğrencinin var olan ama bilinmeyen gücünü ortaya çıkarmak ve hayallerine giden yolda en büyük destekçisi olmayı sağlamaktır. Öğrencilerin hedeflerine giden yolda karşılaşabilecekleri zorluklarla baş etme yolları bu kitapta uygulamalı olarak ele alınmaya çalışıldı.
 
Kitap koçluk sözleşmesi ile başlıyor. Bu sözleşme ile öğrenci, kendine inanacağına, hedeflerini belirleyeceğine, azmedeceğine, hemen yılgınlık gösterip pes etmeyeceğine, olumlu düşüneceğine söz veriyor.
 
Daha sonra kitabın ilk uygulamalı konusu olan “öğrenci başarı çarkı” ile nelere ihtiyacı olduğunu belirleyerek kendi kendine koçluğa adım atmış oluyor. Her konunun sonunda kendini keşfetmeye yönelik sorular ve uygulama formlarını doldurarak başarıya giden yolda ta ki hedefine ulaşana dek ilerlemeye devam ediyor.
 
Hangi sınav sistemi olursa olsun bir öğrencinin kendine inancı tamsa, hedefleri netse, kendi kendini motive edebiliyorsa yani ne istediğini biliyorsa başarıya ulaşması o kadar kolay olacaktır. "Şampiyon Öğrenci" kitabı bu anlamda öğrenciler için tam bir rehber niteliğinde.. 
 
 
Uzman Psikolojik Danışman Ömer AKTÜRK
www.bursapdr.com
 
 
Toplam blog
: 9
: 415
Kayıt tarihi
: 30.09.17
 
 

Lisans ve Yüksek Lisansını Psikolojik Danışma ve Rehberlik alanında tamamlayan Ömer AKTÜRK, Bursa..