Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mayıs '16

 
Kategori
Futbol
 

Şampiyondan Buruk Veda

Torku Konyaspor- Beşiktaş maçı futbol açısından güzelliklere sahne oldu. Öncelikle maçta iki bayan hakemin görev alması çok sevindiriciydi. Umarım bayan hakemler böyle formalite maçlarının dışında da Süper Lig’de görev almaya devam ederler.

Diğer güzel olay, Torku Konyasporlu futbolcuların şampiyon Beşiktaş’ı sahaya çıkarken alkışlamalarıydı. Futbolumuzda böyle güzellikleri görmek istiyoruz. Konyasporlu futbolcuları ve bu alkışa onay veren herkesi tebrik ediyorum.

Beşiktaş, bu formalite maçına rotasyonlu bir kadroyla çıktı. Siyah- beyazlılar Sosa ile öne geçmeyi başarsalar da, oyun disiplinini bir an olsun bırakmayan Torku Konyaspor arka arkaya attığı iki golle maçı kazanmayı başardı. Beşiktaş’ta kaleci Boyko’nun yine hatalı goller yediğini belirtmek istiyorum.

Beşiktaş’ta rehavet söz konusuydu. Torku Konyaspor ise Aykut Kocaman’nın karakterini sahaya yansıttı ve disiplini elden bırakmadı. Bununla birlikte ilk yarısı gollere rağmen sıkıcı, ikinci yarısı biraz daha hareketli bir formalite maçı izledik.

İşte bu nedenlerle formalite maçının üzerinde durmanın fazla bir anlamı yok. İki takım da iyi bir sezon geçirdiler. Aykut Kocaman, Torku Konyaspor’u çok iyi yerlere taşıdı. Dilerim seneye UEFA’da da başarılı olurlar. Elbette bu başarıların devamı için istikrarın şart olduğunu belirtmem gerekiyor.

Beşiktaş ise zorlu bir sezonu şampiyon olarak tamamladı. Siyah- beyazlı camia yıllardır bu şampiyonluğu bekliyordu. Öte yandan Beşiktaş’ın yıllar sonra yeniden Şampiyonlar Ligi’nde oynayacak olması da siyah- beyazlı taraftarları heyecanlandıran başka bir faktör.

İki takımı da bu sezonki başarılarından dolayı kutluyor ve Avrupa’da başarılar diliyorum.

https://www.facebook.com/tolgaersari

https://twitter.com/tolgaersari

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..