Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Eylül '09

 
Kategori
Futbol
 

Şampiyonlar Ligi Kariyeri: Sekizde sıfır

Şampiyonlar Ligi Kariyeri: Sekizde sıfır
 

Mustafa Denizli dün kariyerinin CSKA Moskova maçına bağlı olmadığını açıklamıştı. Haklıdır; tersini iddia etmek çok anlamlı değil.

Fakat şu bir gerçek ki Mustafa Denizli Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı sekizinci maçında sıfır çekti. Kuşkusuz Avrupa'da bu da bir kariyer oldu ve maçtan önce yaptığı bu açıklama ironik bir şekilde belki de tam yerine oturdu.

Beşiktaş dört yüz dakikaya yakın bir süre sonra golle tanıştı. Golü atan, şeytanın bacağını kıran oyuncu Ekrem. Gol atması gereken oyuncular topa ıska geçiyor, kaleci ile karşı karşıya kaldığında topu kaleciye nişanlıyor; sonra da yüzünde çocukça bir tebessümle kenarda büyük bir acı çeken hocasına bakıyor.

Oysa karşı tarafın genç bir topçusu orta sahadan kaptığı topla üç beş adam geçip, ceza sahasına giriyor ve Türkiye'nin kariyeri en parlak kalecisine nişanlamasına rağmen golü buluyor.

Diyebiliriz ki, Mustafa Denizli ne yapsın?

Bu maçın maç öncesi stratejisi beraberlik olmalıydı. Mustafa Denizli, Fenerbahçe'nin başındayken, 2001 yılındaki şampiyonlar ligi eleme maçının ilk ayağındaki maça böylesi bir taktikle çıkmış ve 0-0 bitirmişti. O gün santrforsuzdu takım. Takımın bu maçı kazanmaya gücü olsa da psikolojisi engeldi. Öncelikle kaybetmemek hedeflenmeliydi. Hatta kalabalık bir orta saha kurgusu yapılabilirdi. Mesela Fink oynamalıydı. Rakibi yoracak, pyalayacak Serdar Özkan da ilk onbirde olmalıydı. Zayıf ayaklara sahip Holosko düşünülmemeliydi bile.

Nihat konusunda hala karar veremedim. Beşiktaş kötü olduğu için takıma mı ayak uyduruyor yoksa gerçekten çok kötü bir dönem mi geçiriyor, diye.

Yusuf konusundaki düşüncelerimi bir kaç hafta önce söylemiştim. Değişmedi. Beşiktaş gibi üst düzeyde mücadele eden bir takım Yusuf'la oynayamaz. Yusuf'tan çok daha kariyerli ve yetenekli oyunculara Avrupa'da teşekkür ediliyor ya da böyle maçlarda görev verilmiyor. Real Madrid'in son yıllarda kaç oyuncuyu böyle eksilttiğini hatırlıyabiliyor muyuz?

Beşiktaş kazanmayı unuttu. Gol atmayı beceremiyor. Üstelik artık Mustafa Denizli'nin müdahale edecek, durumu tersine çevirecek gücü de yok.

İnsanlar bazen kendi kendilerine düşündükleri şeyleri istemeden de olsa itiraf ederler. Mustafa Denizli, içinde bulunduğu durumdan çok rahatsız. Kariyerinin tehlikeye girdiğinin de farkında.

Türkiye'de şampiyon yapacağı bir takım kaldı; Trabzonspor... Belki bu ona başka bir heyecan verebilir.

Neden olmasın?

Uzay Gökerman



 
Toplam blog
: 2033
: 1268
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

"Keyif verici bir yalnızlık" olarak gördüğüm yazma serüvenimin en önemli merkezlerinden bir tanes..