Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Aralık '11

 
Kategori
Futbol
 

Şampiyonlar Ligi Maçında Şike iddiası

Şampiyonlar Ligi Maçında Şike iddiası
 

Şampiyonlar Ligi D grup maçları çok ilginç şekilde sonuçlandı. Son maçlar öncesinde beş maçı da kazanan R.Madrid lider olarak gruptan yükselmeyi garantilemişken, Ajax sekiz puanla ikinci, Lyon 5 puanla üçüncü ve puansız D.Zagreb sonuncuydu.

Son haftada Ajax, R.Madrid'i evinde ağırlarken Lyon ise Zagreb deplasmanına gidiyordu. Ajax yenildiği taktirde Lyonun kazanacağı üç puan iki takımın puanlarını eşitliyordu. Aralarındaki iki maç da 0-0 sonuçlandığı için olası puan eşitliğinde genel averaj ön plana çıkıyordu.

Real Madrid 14. dakikada bulduğu golle öne geçtikten sonra Ajax iki gol buluyor ancak ofsayt olmayan iki gol de yan hakemin bayrağını kaldırmasıyla ofsayt olarak geçersiz sayılıyor. Ajax 43. dakikada kalesinde bir gol daha görüyor. Lyon ise 40. dakikada geriye düştükten sonra ilk yarının son dakikalarında beraberliği sağlıyor.

İkinci yarının başlamasıyla denge bozulmaya başlıyor. Lyon arka arkaya attığı gollerle farkı arttırırken ikinci tura yaklaşıyor ve sonuçta 7-1 gibi farklı bir sonuç ortaya çıkıyor. Ajax üç farklı yenilgi aldığı için Lyon'a dört farklı galibiyet de yeterliydi.

Maç özetlerini izlediğimde Zagrebli oyuncuların sanki biraz tutuk davrandığını hissettim. Bir oyuncunun bahis oynarken elinde kuponla yakalanması, aynı oyuncunun maç içinde Lyon golünü kaydeden siyahi oyuncuya göz kırpması elbette kafa karıştırıcı. Ajaxlı taraftarların Lyon kulubünden Zagreb kulübüne havale edilen 2 milyon euro üzerinde tutarın dekontunu yayınladılar. Bu belge gerçek mi sahte mi tabiki bilmiyoruz.

Sonuç olarak böylesine şüpheli bir sonuç ortada iken  UEFA bu maçları incelemeye almalıydı. Yapılacak araştırma sonucunda karar verilmeliydi. Lyon bu maçı hakederek almışsa emeği üzerinde hiç bir itham olmayacaktı. Eğer bir şike var ise tabiki cezalandırılmalıydı.

Platini ise Zagrep kalecisinin kötü gününde olduğunu söyledi. Ama goller kaleci hatasından kaynaklanmıyordu, defansın rakip golcülere baskı yapmamasından kaynaklanıyordu. Ayrıca, Futbol oyunu her zaman mantıklı değildir, sahada olanlara saygı göstermeliyiz dedi. Ama bu maç incelenmediği sürece şampiyonlar liginde şike damgası üzerine yapışmış bir maç olarak kalacaktır.

 
Toplam blog
: 161
: 1259
Kayıt tarihi
: 03.05.11
 
 

İzmir Karşıyaka'da yaşıyor Maliye mezunu http://www.karsiyakahaber.com/ yazarı   ..