Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Şubat '08

 
Kategori
Futbol
 

Şampiyonlar Ligi'nde nakavt zamanı

Şampiyonlar Ligi'nde nakavt zamanı
 

Şampiyonlar Ligi'nde mücadele kızışıyor


Futbol sezonu açısından yılın en heyecanlı olmasa da en zevkli bölümüne geldik. Son dört sezondur oynanan Şampiyonlar Ligi'ne baktığımızda; en zevkli maçların grup sonrası çeyrek finale kalma mücadelesinde olduğunu görüyoruz. Geçen sezonki Inter-Valencia, Liverpool-Barcelona serileri defalarca izlenmesi gereken, mükemmel seyir zevki veren eşleşmelerdi.

Bu sezonki tabloya önce genel olarak bakalım: Dört İngiliz, üç İspanyol, üç İtalyan, Lyon ve Porto. Bu takımlar geçmiş sezonlardaki tablonun değişmeyeceğini gösteriyor. Kalan üç takım ise Celtic, Fenerbahçe ve Olympiakos. Son on altıya kalan takımlardan sadece ikisi dördüncü torbadan gelip gruplardan çıkmışlar. Geçen sezon yarı finallerde üç İngiliz vardı, bu sezonki yolculuk başladı; eşleşmelere tek tek bakalım...

Roma-Real Madrid: Belki de en zevkli eşleşme olacak. Son iki sezondur zaman zaman forvetsiz oynayan ve hücuma dönük orta saha oyuncularıyla çok hareketli olan Roma, bu sezon liginde müthiş şanslı olan ve bence savunması dışında hiç güzel oynamayan Real Madrid'e karşı. Bu hafta Juventus'a kaybeden Roma lige büyük ölçüde havlu attı ve Şampiyonlar Ligi'nde devam etmek istiyorlar, Real Madrid ise son haftalarda lige konsantre olmaya çalışıyor, Şampiyonlar Ligi'ne pek asılacaklarını zannetmiyorum. Az gollü bir eşleşme olabilir, çok gol olması halinde favorim Roma.

Liverpool-Inter: Sonucunu en çok merak ettiğim eşleşme diyebilirim. İtalya Ligi'ni domine eden Inter'in ne kadar güçlü olduğunu göreceğiz. Bence İtalya dışında hiçbir güçlü takıma diş geçiremeyecek olan Inter, son üç sezonda iki kez final yapan Rafa Benitez'in Liverpool'una karşı ne yapacak? İki ayaklı eşleşmelerde çok iyi olan Liverpool'un Premier Lig'e ve FA Cup'a havlu atmışken bu kupayı isteyeceğini düşünüyorum.

Olympiakos-Chelsea: Dördüncü torbadan gelen Olympiakos gruplarda çok başarılı oldu, Chelsea ise Mourinho-Grant değişikliğinden sonra grubun zirvesine çıktı. Bremen ve Lazio'yu geçen Olympiakos'un ilk turda sadece iki gol yiyen Chelsea'ye karşı işi çok zor görünüyor. Son üç sezonda yarı final yapan Chelsea'nin bu turda zorlanmasını beklemiyorum.

Schalke-Porto: Valencia'yı geçen Schalke tarihinde ilk kez Avrupa'nın devleri arasına girdi. İsim olarak da dişlerine uygun bir rakip çektiler gibi gözüküyor. Gerçekte ise hiç öyle değil. Grupta Liverpool'u geride bırakan 2004 Şampiyonu Porto liginde de çok rahat ve kafalarını bozacak hiçbir şey yok. Çok tecrübeli Porto'nun Schalke karşısında zorlanabileceğini ama turun mutlak favorisi olduğunu düşünüyorum.

Lyon-Man Utd: Geçen sezon bu turda Fransız Lille'i eleyen Man Utd ligde geriye düşse de FA Cup'ta Arsenal'i 4-0 yenerek gücünü gösterdi. Yıldızlardan kurulu Man Utd'nin istemesi durumunda dünyada herkesi yenebileceğini düşünüyorum. Fransa Ligi'ni domine eden Lyon ise yıllardır bu turlarda eleniyor. Genç bir kadroya sahip olan Lyon'un tecrübeli ve çok güçlü Man Utd'ye karşı hiçbir şansı olmadığını düşünüyorum.

Arsenal-Milan: Premier Lig'in zirvesindeki Arsenal, son şampiyon Milan'a karşı. Yaş ortalaması bir hayli düşük olan Arsenal'in çok tecrübeli Milan'a karşı işi zor görünüyor. Yine de kesin bir tahmin yapmakta zorlanıyorum. Çünkü; Gattuso-Kaka-Pato üçlüsünün sakatlıklarının ne kadar geçtiğinden emin değilim. Bize düşen izlemek.

Celtic-Barcelona: Celtic çekebileceği kuraların belki de en zorunu çekti. Sakatlarının iyileşmesiyle tempoyu arttıran Barcelona, Man Utd ile beraber ligin en güçlülerinden. Celtic'le oynayacakları deplasman maçında kötü sonuç almazlarsa tura yakınlar.

Fenerbahçe-Sevilla: İki takım da tarihte ilk kez bu noktadalar. Maçla ilgili daha geniş yazıyı yarın sizlerle paylaşacağım.

İlk maçlar bu hafta içi, rövanş maçları iki hafta sonra oynanacak. Televizyondan canlı yayınlanacak karşılaşma ise Fenerbahçe-Sevilla ile beraber Liverpool-Inter olacak...

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..