Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Eylül '08

 
Kategori
Futbol
 

Şampiyonlar Ligi’nin En Kötüsü

Şampiyonlar Ligi’nin En Kötüsü
 

www.uefa.com


Gökhan Gönül, Lugano, Yasin ve Roberto Carlos’tan oluşan savunma dörtlüsü kuvvetle muhtemel ŞL’de mücadele eden 32 takım içindeki en kötü kombinasyon. İlk golü R.Carlos, ikinciyi Selçuk/Maldonado, son golü de Lugano’nun hediye etmesi zaten Dragao gibi zorlu bir deplasmanda işleri tamamen içinden çıkılmaz bir hale getirdi.

Porto ile Fenerbahçe’nin kadroları karşılaştırıldığında biri diğerinden güçlü değil. Her ikit takımın da kendine has üstünlükleri ve zaafları var ve iki takım da büyük ölçüde yeni kuruldu. Ancak mavi beyazlıların en büyük avantajı 5-6 as adamını kaybetse ve bunların yerine yanileri gelse de teknik direktör istikrarını devam ettirdiği için sistemin fazlasıyla zarar görmemesiydi. Nitekim daha maçın 13. dakikasında Fenerbahçe’nin 2-0 geriye düşmesinin en büyük nedeni sarı lacivertlilerin uyumsuzluk ve hazır olmamaktan kaynaklanan ve sezonun ilk maçından beri devam eden “ dağınıklık” problemiydi.

Fener'e Sol Bek Lazım!

Rakipteki tüm oyuncuların oynadığı toplam Şampiyonlar Ligi maçından fazla sayıda bu arenada sahaya çıkmış Brezilyalı oyuncuyu tartışmak yeryüzündeki hiç bir futbol adamının haddine değil ancak bakıldığı zaman özellikle son maçlarda tecrübeli oyuncunun en olumlu hareketleri hücum bindirmelerinde, kendisine yakışmayan hataları da savunmada yaptığını görüyoruz. Bu nedenle hem bu oyuncuyu yıpratmamak hem de onun takıma katkısını artırabilmek için Carlos’un mevkisinde başa birini oynatıp –ki mevcut kadroda buöyle bir oyuncu bulunmuyor- Brezilyalıyı orta alanın solunda oynamak çok daha isabetli bir karar olacaktır. Bu bölgede hem ataklara getireceği dinamizm hem de savunma oyunculuğunun bir getirisi olarak uygılanacak pres sarı lacivertlilere çok olumlu katklıar yapar.

Sonuçta her şeyin olabileceği G grubunda temsilcimiz çok kötü başladığı, sonra toparladığı ama maçı çeviremeyerek farklı mağlup olduğu ilk maç nedeniyle ŞL’ye iyi bir başlangıç yapamadı. Bu maçta Fenerbahçe için tek ama önemli bir olumlu taraf takımın özellikle 2-1’den sonraki toparlanışı ve sezon başından beri var olan üzerindeki ölü toprağını atması oldu. Bu olumlu havanın ligede yansıyacağını düşünüyor ve haftasonu oynanacak G:Birliği maçında geride kalan 3 haftanın aksine iyi bir Fenerbahçe’nin sahada olacağını tahmin ediyorum.

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..