Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Aralık '15

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Şampiyonlar Ligi’nin önemli maçları ve Sehir gezintileri

Şampiyonlar Ligi’nin önemli maçları ve Sehir gezintileri
 

Şampiyonlar Ligi’nin Önemli Maçları Gündemde

Son hızıyla devam eden Şampiyonlar Ligi, önemli maçlara sahne oluyor. Bunlardan dikkat çeken bazı maçlara değinmek yerinde olacaktır. Önümüzdeki günlerde yani 21 Ekim 2015’te oynanacak olan A grubu maçı Malmö FF ve Shakhtar Donetsk karşılaşması ve yine aynı gün oynanacak olan A grubu maçı Paris St. Germain ve Real Madrid karşılaşmasından bahsedecek olursak, yakın zamandaki en heyecan verici müsabakaların üzerinde durmuş olacağız.

Malmö FF – Shakhtar Donetsk

Dikkat çeken karşılaşma 21 Ekim 2015 Çarşamba günü saat 21.45 itibari ile başlayacak. Malmö takımına ev sahipliği yapan ve İsveç ‘in Malmö kentinde yer alan Swedbank Arena ‘da oynanacak olan maç, merakla bekleniyor. Öyle ki, dünyanın farklı noktalarından maçı canlı izlemek için kente akın etmeye hazırlanan bir grup var. 26 binden yüksek kapasiteli olan stadyum, izleyicilerini ağırlarken, harika maçlara da ev sahipliği yapmaktadır. 1958 yılında inşa edilmiştir ve doğal çim ile döşeli bir karşılaşma noktasıdır. Mölmö taraftarlarına değinecek olursak, takımına son derece destek olan, saldırgan tavırlardan mümkün mertebe uzak ve gerçek anlamda destekleyici niteliğe sahiptirler. Bu sebeple de takımın başarılarında büyük katkıları olduğunu söylemek mümkün.

Malmö Şehrine Nasıl Ulaşılır?

Bunun için en cazip yol şüphesiz ki hava yolu olacaktır. Özellikle uçak bileti indirimlerinin revaçlta olduğu bu günlerde Turk Hava Yolları seçimi de cazip görünüyor promosyonlu bilet avantajları nedeniyle. Türk Hava Yolları ile İstanbul Atatürk Havalimanı üzerinden doğrudan kente ulaşım sağlayabiliyorsunuz. Stockholm üzerinden gerçekleştirilen sefer ile 12 saatte varış sağlayabileceğiniz gibi Malmö uçak bileti masrafınızı azaltmak için bilet karşılaştırma sitelerini tercih edebilirsiniz. Buradan yapacağınız uçak bileti alımları, mümkün olan en düşük fiyatlar ile gerçekleştirildiğinden, seyahatiniz çok daha karlı hale gelecektir.

Malmö’de Gezilecek Yerler

Kentte görülmeye değer olan üç noktadan bahsedecek olursak, kesinlikle ilgi Malmö Kalesi olacaktır. Etkileyici bir görünümü olan kalenin 1434 yılında inşa edildiği sanılmaktadır. İçerisinde kentin tarihine ve kültürüne ışık tutan önemli değerler yer aldığından en azından bir gününüzü ayırarak gezmeniz önerilmektedir. Ziyaret edilmesi gereken yerlerden ikinci önerimiz ise Kungsparken olacak. Burası, muhteşem bir doğal güzelliğe sahip olan park alanıdır. Birbirinden güzel ağaç türlerine ev sahipliği yaparken sizi de huzura davet eder. Son olarak da Stortorget olarak anılan Belediye binası, kentin görülmesi gereken yerlerinden biri arasında sayılmaktadır. Gösterişli mimarisi, binayı turistlerin ilgisini çeken özel bir nokta haline getiriyor. Siz de kente kalacağınız süreye göre programınızı yapıp bu noktaları ziyaret edebilirsiniz.

Paris St Germain – Real Madrid

Paris St Germain ve Real Madrid karşılaşması, aynı gün yani 21 Ekim 2015 Çarşamba günü gerçekleştirilecek olmakla birlikte, çok daha çetin bir müsabaka olacak gibi görünüyor. Maç sonucuna dair tahminler genellikle dengede kalmakta ve net bir tahmin yapılamamaktadır. Maçın oynanacağı stad ise anlamı Prensler parkı anlamına gelen Parc des Princes Stadyumudur. 18. Yüzyılda asil bir ailenin av köşkü ve çevre alanı olarak kullanılan bu nokta, 19. Yüzyılda olimpik amaçlarla kullanılan bir stada sahip oldu. 1924 yılında ise Yaz Olimpiyatları burada oynanmıştır. Bugün Paris St. Germain maçlarına ev sahipliği yapan stad, takımın taraftarlarını da ağırlayacak önümüzdeki günlerde. Takımın özellikleri kadar taraftarları dikkat çekmektedir. Bu sebeple maç sırasında yaşanacaklar da merak konusu. Herkes önümüzdeki günlerde yaşanacak olanlara konsantre bir şekilde, karşılaşmayı bekliyor şuanda.

Paris’e Nasıl Ulaşılır?

Elbette en hızlı ve konforlu şekilde Paris’e ulaşmanın yolu hava yolu ulaşımı olacaktır. Bugün ülkemizden çok sayıda hava yolu şirketi Paris’e düzenlediği seferler ile farklı fiyatlara konforlu uçuş hizmeti sunmaktadır. Maça sayılı günler kalmışken siz hala uçak biletinizi satın almadıysanız, www.ucakbileti.com.tr üzerinden en cazip fiyatlar ile Paris uçak bileti satın alabilirsiniz. Adres üzerinden çok sayıda hava yolu şirketinin seferlerini görmeniz de mümkün olduğundan çok fazla seçeneğiniz mevcuttur. Üstelik oturduğunuz yerden, sadece interneti kullanarak uçak bileti satın almanın kolaylığını da unutmamak gerek.

Paris’in Gezilecek Yerleri

Paris’in gezilecek yerleri, aslında sayfalarca anlatılabilecek olan bir konudur. Ancak biz şimdilik kısa bir seyahate yönelik bir iki önemli noktaya değinmekle yetiniyoruz. Paris denilince ilk akla gelen şüphesiz ki Eiffel olmaktadır. Bu kadar ünlü bir yapıyı, şehre gelmişken görmemek olmaz elbette. Âşıklar şehrinin, tam da merkezi olan Eiffel, sizin vazgeçilmez uğrama noktanız olacaktır. Diğer taraftan Louvre Müzesi, Fransız İhtilali sonrası açılmış özel bir müzedir ve bugün dünyanın en çok ziyaret edilen müzelerinden biridir. Burada yer alan birbirinden kıymetli eserleri görmek, size kültür anlamında büyük katkı sağlayacaktır. Son olarak ise Notre Dame Katedrali, görmenizi önerdiğimiz gezi merkezlerinden biridir. Seine nehrinin kıyısında yer alan bu yapı, Gotik mimarisi ile dikkatleri üzerine çekmektedir. Kentin sahip olduğu en kıymetli eserler Seine nehri kıyısında yer aldığından, bu noktada yapacağınız yürüyüş ile bu öze yapılan mimarisini inceleyebilir, harika bir yürüyüş yapabilirsiniz. Bu da aslında şehrin kısa bir turu niteliğine sahip olabilir. Kısıtlı zamanları en verimli şekilde geçirmek için değerlendirilebilir.

CSKA Moskova – Manchester United

Şampiyonlar Ligi B grubu maçlarından olan CSKA Moskova ve Menchester United karşılaşması, ilgi ile beklenen maçlardan biri olmakla birlikte 21 Ekim 20115 Çarşamba günü gerçekleştirilecek olan maçlardan biridir. Maçın oynanacağı yer ise Rusya’nın Himki kentinde yer alan Arena Himki’dir. 2008 yılında açılışı gerçekleştirilmiş olan yaklaşık 18 bin kişilik kapasitesi olan stad, aslında FK Himki’nin evidir. Burada gerçekleştirilecek olan maça, taraftarların desteği de bir oranda az görülebilir. Ancak bölgenin ilgi çekici bir gezi noktası olması, taraftarları da tetikleyebilir. Farklı bir nokta olan bu kent, görülmeye değer özellikleri ile taraftarlar için de dikkat çekici olacaktır. Her iki takımın taraftarlarından da ilgi beklenmektedir.

Himki’ye Nasıl Ulaşılır?

Himki, ülkemizden doğrudan ulaşım mümkün olmasa da aktarmalı olarak varmanın mümkün olduğu bir kenttir. Bu sebeple yol masrafı daha da önem kazanmaktadır. Mümkün olan en uygun fiyatlar ile sunulduğundan size büyük oranda tasarruf sağlayabilir. En azından belli noktalar için uçak biletinizi buradan satın almayı tercih etmeli ve keyifli bir seyahati daha uygun fiyatlara getirmelisiniz.

Himki’nin Gezilecek Yerleri

Lev Tolstoy Kültür Parkı, kentin ilk akla gelen noktalarından biridir. Bu doğal alan, kar örtüsü ile daha da güzel bir hal almakta ve ziyaretçilerini kendine çekmektedir. Holy Trinity Kilisesi, özellikle mimarisi ile kentin en önemli turistik noktalarından biridir. Bu sebeple de görülmesi gereken yerler arasında ikinci sırada yer alır. Sinema şehri olarak ifade edilen Piligrim Porto ise size farklı bir gezi deneyimi yaşatacaktır. Burada yer alan yapıların görünümleri sizi film karelerinin içerisine sürükleyecek, harika bir gezi sunacaktır. Bu Rus kentinin daha çok sayıda gezip görülecek noktası olmakla birlikte, gezi sürenize göre kendi programınızı oluşturmanız mümkündür. Bir iki günlük gezi için önerilerimiz bu kadar olsa da daha uzun süre burada kalacak olursanız, sizi eğlenceli bir seyahat bekliyor. 

 
Toplam blog
: 4
: 94
Kayıt tarihi
: 27.10.14
 
 

Merhabalar; Ben Haydar Çakmak. 1976 İstanbul Doğumluyum. ITU İnşaat Mühendisliği Fakültesi mezunu..