Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Kasım '09

 
Kategori
Futbol
 

Şampiyonlar ligi süprizi

Şampiyonlar ligi süprizi
 

miliyet.com.tr


Avrupa kupalarında mücadele eden Türk takımları arasında mevcut kadrosunda yıldız bulunmayan tek takımın Beşiktaş olduğu düşünülürse bu akşam oynanacak maç için süpriz bir sonuç beklemeliyiz.

Türkiye süper ligi için yeterli gözüken kadronun aslında Avrupa için hiç şansının olmamasının başlıca sebebi; mevcut yönetimin büyük düşünememesinden kaynaklanmakla beraber, Avrupadan daha çok Türkiye'de kazanılan kupaların kendi hanelerine yazıldığını ve unutulmadığını, bu sebeple; seçimlere daha güçlü girilebileceğini hesap etmektedirler. Kulüp yöneticilerinin ağzından "İlk hedefimiz Avrupa" şeklinde bir söz, bir beyenatı hiç duymayız.

Beşiktaş ve lig tarihinin en başarılı kadrolarından birisi olarak kabul edilen namağlup takım dahi(!), Avrupada hiç bir başarı elde edememiştir. Geniş bir açı ve yelpaze ile bakılmadığı sürece Avrupa arenasında kazanılan maçların kalıcı olmayacağı kesinlik kazanmıştır.

Yazımı ve maçı neredeyse aynı anda bitirdim. Maçın skoru elbette sevindirici.. İnsan gurur duyuyor. Yarın kuvvetle muhtemel gazetelerde "MANU çoğunluğu genç bir takımla mücadele etti" diye yazılacak. Oyuna 70 dakikada dahil olan kimlerine göre as futbolcu Owen topa bir defa dahi vuramadı, bilmem farkettiniz mi..

Bakmakla görmek arasındaki farkı bu galibiyetin sonunda görsel ve yazılı basından takip edeceğiz. Küçümsemeler, hafife almalar elbette olacak. Benim sporseverlere tavsiyem Mustafa Denizli'nin yıllar önce tarif ettiği "İçimizdeki İrlandalılar" olmayın, yeter! Kazanılan bu üç puan, bir sonraki maçın sonucuna göre değer kazanacak yada kaybedecek. Ve bu bilinçle tüm sporseverlerin ülke puanımıza bir faydası olduğunu düşünmeleri daha doğru olacaktır kanaatindeyim.

Saygılarımla,

 
Toplam blog
: 56
: 642
Kayıt tarihi
: 07.09.09
 
 

22.10.1973 yılı Tokat doğumluyum. Antalya ililnde ikamet etmekteyim. Futbol, hayatımın en önemli ..