Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ağustos '07

 
Kategori
Spor
 

Şampiyonlar ligi ve UEFA kupası

Şampiyonlar ligi ve UEFA kupası
 

Türk futbolun kalbi bugun Fenerbahce ve Besiktas için, yarın ise Galatasaray ve K.Erciyes için atacak. Fenerbahce Belçika' nın Anderlecht takımı ile Beşiktaş da İsviçre' nin Zürih Galatasaray ise Hırvatistanın Slaven Koprivnica takımıyla karşılaşıyor..

Beşiktaş Zürih maçınca Beşiktaş önde görüyorum.Besiktasın en büyük kozu son 3 maçda 4 gol atan Bobo.Öte yandan Avrupa karnesinde 11 maçda 1 mağlubiyet alan Ertugrul sağlam.(2006-2007 sezenu UEFA 2. ön eleme turu Kayserispor-Az Alkmar maçı).Besiktas deplasmanda oynucağı bu maçı galip gelerek İnönüdeki maçda tur atlamayı hedefliyor.

Fenerbahce Anderlecht maçında Anderlecht şanlı görüyorum.Fenerbahce lige ve Avrupa kupalarına hazır olmadıgı görülüyor.En büyük kozu sakatlıktan yeni çıkan Alex.Fakat alex sakatlıgı 2 gün önce geçti ve bu maçda bi faydası olacağını sanmıyorum.Fenerbahce gol yemeden yenmenin hesaplarını yapıyor.Burda gol yerse Belçika'daki maçda tur atlayamaz.

Avrupu fatihi, UEFA kupası’nda yeni bir destan yazmak için yola çıkıyor.Rakip 2000 yılında kupayı kaldırdan Hırvatistanın Slaven Koprivnica takımı.Turkcell Süper ligin ilk haftasında Çaykur Rizespor'u farklı yenen Galatasaray Avrupa arenasına destan yazacak.Galatasaray Hırvatistan deplasmanından avantajlı bir skorla dönerek turu Ali Sami Yen'de atmak istiyor.

Gösterdiği performansla en başarılı Türk ekibi olarak dikkati çeken sarı-kırmızılılar, bugüne kadar Şampiyon Kulüpler Kupası ile Şampiyonlar Ligi`nde 131, UEFA Kupası`nda 33, Kupa Galipleri Kupası`nda 32 ve Süper Kupa`da da 1 kez olmak üzere Avrupa kupalarında toplam 197 maç oynadı. Sarı-kırmızılı takım, 197 mücadeleyi geride bıraktığı Avrupa serüveninde 71 galibiyet ve 76 yenilgi alırken, 50 karşılaşmada ise eşitliği bozamadı. Bu karşılaşmalarda rakip filelere toplam 254 gol göndermeyi başaran Galatasaray, kalesinde ise 285 gole engel olamadı.

Galatasaray da Ç.Rize maçında sakatlanan Lincoln oynuyamıyor.Onun yerine yedek 10 numara olan Arda da oynuyamıcak.Bu yüzden 10 numara Hasan Şaş.

HER 3 karşılaşmada da Türk takımlarının hanesine 3 puan yazılma ümidiyle.....

Berkay Keskin

 
Toplam blog
: 5
: 453
Kayıt tarihi
: 10.08.07
 
 

Berkay Keskin. Orta okulu Süleyman Çelebi i.ö.o bitirdikden sonra Yasar Dedeman lisesinde öğretimine..