Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mayıs '11

 
Kategori
Futbol
 

Şampiyonluğa 3 Adım Kaldı!...

Şampiyonluğa 3 Adım Kaldı!...
 




Fenerbahçe ile Trabzonspor, son üç haftaya soluk soluğa girildi.

Trabzonspor, iki hafta önce Fenerbahçe’nin rakibi olan, İstanbul’a savaşçı bir ruhla gelen Gaziantepspor’un niye farklı bir skorla yenildiğini sorgulamaya gerek yok!

Haftaya deplasmanlarda oynanacak maçlar, zirveyi etkiler mi?

Son üç haftada kazanılacak üçer puan ya da yitirilecek aynı sayıda puanlar, Fenerbahçe’nin işine yarayacaktır.

Kısacası, futbolseverleri, son üç haftada önemli maçlar bekliyor. Kimin, hangi durumda ne yapacağını kestirmek zor. Kolay sanılan maçlarının da zor geçmeye aday maçlar olduğunu unutmamak gerekiyor.

*****

Fenerbahçe, Bucaspor maçının aksine, bir an önce sonuca gitmek için hızlı başladı. Bunun sonucunu da, daha ikinci dakikada Stoch’un attığı golle aldı.

Fenerbahçe, taraftarın beklediği futbolu oynayınca, futbolcuların coşkusu ile tribünlerin coşkusunu birleştirdi. Özellikle ilk yarıda hiçbir varlık gösteremeyin İstanbul Büyükşehir Belediyespor, kuşkusuz, Ziraat Türkiye Kupası finali düşünüyor olmalıydı.

Niye düşünmesin?

Belki de, tarihlerinde bir ilki gerçekleştirecek, Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanacaklar. Böyle bir ruhsal durumda olan takımdan, bir de karşılarında Fenerbahçe gibi etkili bir takım olunca, fazla bir şey beklemek doğru olmaz.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor, yine fırsatlar yakaladı. Ancak, Fenerbahçe’nin yakaladığı, değerlendiremedi fırsatlar, büyük fark yatırdı.

Gel gör ki, “iki averaj”da Trabzonspor’a üstün Fenerbahçe’nin çok gol atması değil de, üç puanı getirecek golü atması önemli. Bu önem, son üç maç için de geçerli. Çünkü, bu durumda çok gol atan da, tek farklı skorla gelen galibiyet de, üç puan getiriyor.

Fenerbahçe, şu anda zirvede. Böyle giderse, zirvede kalacağa benziyor. Fenerbahçe’nin maçlara asılışı, sonuca her an gitme yönelik oynaması, bu kanıyı güçlendiriyor.

Alex’i saymazsak, Fenerbahçe, neredeyse, her maçta farklı bir futbolcu öne çıkıyor. Bugün de, çoktandır oynamayan, oynadığında son anlarda saha sürülen Stoch, çok iyi işler yaptı.

*****

Son üç hafta girilirken coşku da artıyor.

Artan coşku, kuşkusuz, kimi endişeleri de birlikte getirecektir.

Endişeden uzak, saha da görünüyor olsa da, “dış” etki diyeceğimiz etkilerden uzak haftalar/ maçlar olması dileğiyle...


*****
Fenerbahçe 2 - 0 İstanbul BŞB

STAT: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

HAKEMLER: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu

FENERBAHÇE: Volkan - Gökhan Gönül, Lugano, Yobo, Andre Santos - Mehmet Topuz, Cristian, Emre, Stoch (Dk. 71 Güiza) - Alex (Dk. 87 Gökay), Semih (Dk. 71 Caner)

İSTANBUL BŞB: Oğuzhan - Rızvan, Can, Metin, Ekrem - Holmen, Mahmut, Cihan (Dk. 67 Efe), Holosko (Dk. 82 Tevfik) - İbrahim Akın (Dk. 60 Ali Güzeldal), Tum

GOLLER: Dk. 2 Stoch ve Dk. 45 Alex (Fenerbahçe)

SARI KART: Ekrem

TURGUT ÇELİK/ Mersin

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..