Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Haziran '10

 
Kategori
Spor
 

Şampiyonluk Bu Sefer Fener'den Kaçamadı

Şampiyonluk Bu Sefer Fener'den Kaçamadı
 

Fenerbahçe Ülker ilk çeyrekte Efes Pilsen potasına tam otuz iki sayı bıraktığında bu durum aslında gelen şampiyonluğun habercisiydi. Ama maçın son düdükten çok önce bitmesine neden olan sarı lacivertlilerin hücumdaki kadar savunmada da ortaya koydukları müthiş başarıydı; Efes Pilsen otuz ikinci sayıya ancak üçüncü çeyreğin sonunda ulaşabildi.

Bugün Fenerbahçe Ülker’e maçı ve şampiyonluğu getiren, muhtemelen geçen seneki kâbusu tekrar yaşamamak için, maça çok iyi konsantre olmaları ve ilk saniyeden itibaren bir oyuncunun dahi kötü bir performans göstermemesiydi.

Taraftar İçin Bir Garip Ruh Hali

Bu sezon aslında Fenerbahçe için belki de en dramatik sezon olarak anılacak ama bugünkü şampiyonlukla birlikte Fenerbahçe, hem basketbolda hem de voleybolda, erkeklerde ve bayanlarda şampiyon olmuş oldu ve taraftarlarını bir garip ruh haline soktu.

Efes’e de Tebrikler

Efes Pilsen dün akşam sahada oyun olarak bir varlık gösteremedi ama gerek koç Ataman’ın gerekse oyuncuların maç devam ederken ve maç sonundaki centilmen tutumları, gerginliklerin gitgide tırmandığı spor camiamızda, gerçekten çok erdemli ve takdiri hak eden davranışlardı.

Neticede Fenerbahçe basketbol takımı son dört yılda üçüncü kez şampiyonluk ipini gösterirken diğer amatör branşlardaki paralel başarı da göz önüne alındığında sarı lacivertlilerin doğru işler yaptığını gösteriyor.

Elbette bu tekel yapısında Fenerbahçe’nin çabası ve doğruları kadar başta Galatasaray ve Beşiktaş olmak üzere diğer spor kulüplerimizin amatör branşlara yeterince eğilmemesinin de önemi büyük. Umarım önümüzdeki yıllarda amatör branşlarda da en az futboldaki kadar çekişmeli ve kaliteli sezonlara şahit oluruz.

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..