Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Atilla Salih Bineklioğlu

http://blog.milliyet.com.tr/atillasalih

06 Eylül '08

 
Kategori
Futbol
 

Şampiyonluk için ne lazım...

Şampiyonluk için ne lazım...
 

2003 yılından, yani 100. yılımızdan beri şampiyonluk özlemi çekiyoruz. Geçen sene çok yaklaştığımız şampiyonluğu bu sene kazanabilir miyiz acaba? Şu anda oynanan futbol herkesi havaya soktu bile. Ama hemen hemen her sene aynı yanlışlar ve sonuç gene hüsran gene hüsran. Nedir bu yanlışlar, neden yapılır, Beşiktaş gibi büyük bir takım neden her sene transfer yanlışları yüzünden şampiyonlukları kaybeder? Şimdiye kadar olanları bir kenara bırakalım ve sadece bu sene neler olmuş bir göz atalım..

Bir önceki sezonun faturası herkesin anladığı kadarıyla defansa çıkarılmış. Bütün transferler bu yönde. Pekii gerçekten takımın defansı bu kadar kötü mü yada gelen yabancı transferler bu defansı ne kadar toplayacaklar.
Futbol o kadar da zor bir oyun değil. İyi bir kalecin(ki bizde şu anda mevcut değil), tecrübeli defans oyuncuların, sağlam orta saha ve golcü forvetlerle şampiyon olunuyor. Şimdi bana bu ne yaa. Bunu herkes biliyor zaten 5 yaşında çocuğa sorsak o da bunları söyler diyeceksiniz. Pekii herkesin bilidiği bu gerçekleri neden bizim takımımızda göremiyoruz.

6+2 yani toplam 8 yabancı oyuncu kadronda olacak. Elindeki yerliler zaten Türkiye'nin iyi oyuncuları. Demek ki yanlış, yabancı transfer politikamızda. Ben 31 yaşındayım. 8-9 yaşından beri Beşiktaş'ı canımdan çok severek takip ediyorum. Yani yaklaşık 22 sene geçmiş ama bu kadar senede Beşiktaşa gelen iyi yabancı oyuncu sayısı kaç tanedir? Hepimiz gelen yabancıları biliyoruz ki çok gerilere gitmeye gerek de yok. Bakınız Gordon Schildenfeld, Diatta, Higuain. Eğer bunlar Beşiktaşımıza yakışan futbolcularsa bende artık bizim büyüklüğümüzden şüphe etmeye başlayacağım. Biz Kayserispor, Sivasspor değiliz ki. Biz tarihi şampiyonluklar ve rekorlarla dolu olan dünyanın sayılı kulüplerinden biriyiz. Bizim rakibimiz muhatabımız Bursaspor mudur, Kocaelispor mudur.. Yanlış politikalar ve yanlış yönetimler yüzünden koskoca kulüp ufalıyor, sınıf değiştiriyor. Örnek mi; TFF televizyon yayın gelirlerini nasıl dağıtmış bakın bakalım. GS -Fener ayrı diğer takımlar ayrı statüde. Bizde malesef diğer takımlar statüsündeyiz. Bu kabul edilebilinir bişey midir. Yani TFF diyor ki bu ülkede 2 büyük takım var, bir de diğerleri var. Bİz diğerleri değiliz, biz en büyüğüz. Ve bu sene bunu herşeye rağmen sahada kanıtlamamız lazım. Federasyona rağmen hakemlere rağmen şampiyon olmamız lazım. Pekii şampiyonluk için ne lazım... Sahaya çıkan oyuncuların her maçta, herşeylerini ortaya koymaları lazım.

 
Toplam blog
: 5
: 512
Kayıt tarihi
: 05.09.08
 
 

04.06.1977 Kocaeli doğumluyum. İstanbul Bahçelievler'de yaşıyorum. Gayrimenkul yatırım uzmanıyım. Ha..