Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mayıs '14

 
Kategori
Spor
 

Şampiyonsun Juventus'um

Şampiyonsun Juventus'um
 

Juventus


Merhaba dostlarım,

Yine yeniden art arda 3. şampiyonluğumuza sahip olduk. 1933-1935 sezonları arasında yine yaşadığımız bu üçlemeyi 2012-2014 sezonları arasında da gerçekleştirerek tarihi kendi adımızla yazdırmaya devam ediyoruz. Hocamız Conte yönetimindeki bu büyük başarı da bütün futbolcularımızın,teknik ekibimizin ve desteklerini hiç eksik etmeyen taraftarımızın çok büyük emeği var.  Her birine tek tek bir fanatik Juventuslu olarak teşekkür etmek istiyorum.

Kolay bir başarı değil ardı ardına 3 kere şampiyon olmak. Bu sezon gerek içeride gerekse dışarıdaki bir çok maçımızı izleme fırsatı buldum. Futbola olan bağım futbol tutkum ve zevkim bir kat daha arttı bu sene. Fakat şunu da açıkça söylemek isterim ki Pirlo hayranlığım da kat kat daha da arttı. Pirlo hayranlığım ayrı bir konu tabi. Ona zaman zaman değineceğim.

Ne diyordum en son ? Juventus'un futbolundan konuşuyorduk. 3-5-2 taktik sistemi ile İtalya ve dünya futboluna yeni bir stil kazandırdık. Ben ayrıca bir düşünceyi de çürüttüğümüzü düşünüyorum. Bir çok ülkede özellikle de bizim ülkemizde İtalya futbolunun çok defansif olduğu yönündeydi. Fakat bir kaç sene içinde başta Juventus ve Milan olmak üzere bu düşünceyi çürüttü. Defansif oyundan daha çok ofansif bir oyun anlayışı ile futbola renk kattık 3-5-2 ile.

Takımımızın beyni olan Pirlo Seria A'da çıktığı 28 maçta 2291 dakika sahada kalıp 4 gol atıp 6 adette asist yaptı ki  bence bu senenin takıma en fayda sağlayan isimlerin biri oldu. Attığı o muhteşem ve akıl dolu ara pasları ve  futbol zekası ile adeta takımı hem ofansta hemde defansta üst safhalara çıkardı. Yaptığı markaj ve preslerle rakip futbolcuları engellemeye, attığı paslarla takıma gol kazandırmaya ve yüksek orandaki kaleye şut isabet oranı ile goller aramaya çalıştı. Bu da takımın şampiyonluğunda önemli bir etki yaptığını düşünüyorum.

Birazda Juventus-Benfica UEFA Avrupa Ligi Yarı Final maçından bahsetmek istiyorum. İlk maçı 2-1 yenik tamamlamıştık rakip sahada. Evimizde ise 0-0 berabere kalarak maalesef büyük umutlarla çıktığımız maçın sonucu Avrupa Ligi'ne veda etmek zorunda kaldık.

Pogba ve Pirlo'nun muhteşem oynadığı maçta Benfica'nın skora yatması maçı zevksiz bir hale soktu. Fakat ne kadar zevksiz olsa da maçı izlerken kalbim o kadar hızlı atıyordu ki anlatamam. Maç boyu yerimde oturamadım. Her pozisyonda evin içinde oya buya hareket edip durdum :) Fakat olmadı bir gol atamadık.

Benfica'nın sadece 1 şutu kaleyi buldu. Bizim ise 13 şuttan 7 si kaleyi buldu. Maç istatistiklerine baktığımda %63 lük bir topla oynama oranımız var. Top bizdeydi evet. Güzelde oynadık. Sıkıntı yok. Ama Benfica'nın yatması her şeyi değiştirdi. Yanlış hatırlamıyorsam maçın uzun bir süresinde beşli savunma yaptı Benfica. Biz ise 2 stoper ile maçı sürdürdük. Defansımıza ve kalecimiz Buffon'a neredeyse hiç iş düşmedi.

Benfica'yı tebrik etmek lazım. İki senedir Avrupa Ligi'nde final oynuyorlar. Fakat şu bir gerçek ki geçen sene olduğu gibi bu senede Final'de kaybedecekler kupayı :)

Kaynak

 
Toplam blog
: 2
: 190
Kayıt tarihi
: 23.03.14
 
 

Her tleden her yaşa uygun spor,teknoloji,yaşam,sağlık,moda gibi konuların yer aldığı yeni blog dü..