Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Haziran '08

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Samsun'a şairlerden yıldız yağdı

Samsun'a şairlerden yıldız yağdı
 

Şairlerin yüreği okyanus gibidir. Şiirler de o okyanusun damlalarıdır ancak...


Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Samsun Şiir Günleri etkinliklerine katılarak o güzel anları birlikte yaşayınca içimden işte şimdi bir şehir kendine geliyor diye düşündüm.

Yurtdışı, il dışı ve il içinden katılan tam 55 şairi bir arada görünce galiba Samsuna şairlerden yıldız yağdı dedim.Bu süre içerisinde gökyüzünde yıldız da göremeyince kendimi daha da haklı buldum.

Daha sonra şiirimi okumak için kürsüye çıkınca, ‘Bu akşam gökyüzünde yıldız göremedim. Bütün yıldızlar şiir okumak için yere inerlermiş. Şiirlerini okuduktan sonra tekrar göğe dönerlermiş. Galiba Samsunda da böyle oldu ’ demek zorunda kaldım.

Kim ne söylerse söylesin bugünden itibaren Samsunda daha farklı kıpırdanışlar olacaktır. Zira yepyeni şairlerin kabuğunu kırarak ortaya çıktığını ve yeni yeni şiirlerin yazıldığını göreceksiniz.

Varlığı düşünce ile ölçülen yalnız insanlar değildir.
Her haliyle insanlara bezeyen şehirlerde düşünebildikleri sürece vardırlar.
Bu anlamda onlar da bilgi birikim ve hafızaya ihtiyaç duyarlar.
Kuşkusuz bunu da ancak içerisinde yaşattıkları şairlerle gerçekleştirebilmektedirler.

Bu bakımdan şehirlerin hafızalarını da yine şairlerin besleyip, uyandırabileceklerini düşünüyorum.

Samsun Yazarlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı olarak şairler şehrimizden ayrılırken yanlarında sırası geldikçe eserlerine bir nakış gibi işleyip, dilden dile anlatacakları bambaşka bir Samsun götüreceklerine inanıyorum.

Elbette onlardan da bize yıllarca unutmayacağımız bir ses ve bir nefes kalacak. Yarın gökyüzüne bakın yıldızları tekrar göreceksiniz.
Çünkü şairler ikinci şiir gününe kadar oradan şiirlerini bize seslendireceklerdir.

Şiir günlerine katılarak şiirleriyle gök kubbede bir hoş sada bırakan şairlerimizden Şaban ABAK, Hüseyin ALEMDAR, Mehmet AYCI, Ali AYÇİL, Yavuz Bülent BAKİLER, Yaşar BEDRİ, Şeref BİLSEL, Gülümser ÇANKAYA, Veysel ÇOLAK, Ayten ÇOLAKOĞLU, Nuri DEMİRCİ, Suat ENGÜLLÜ, Şükrü ERBAŞ, Haydar ERGÜLEN, Nurullah GENÇ, Cenk GÜNDOĞDU, Müştehir KARAKAYA, Osman KONUK, Lale MÜLDÜR, Kemal ÖZER, Hüseyin PEKER, Özkan SATILMIŞ, Cafer TURAÇ, Ali URAL, Hayriye ÜNAL, Kemal VAROL, Ercan YILMAZ, Sabri ALAGÖZ (Bulgaristan), Anton BAEV (Bulgaristan), İlhami EMİN (Makedonya), Hadzem HAJDEREVIC (Bosna), Nuhi MAZREK (Kosova), Hakan MÜMİN (Yunanistan), Ev sahibi olarak; Nizamettin AKSU, Dinçer ATEŞ Mustafa BİLİR, Kemali Bülbül, Zekeriya ÇAVUŞOĞLU, Aşık ENDEMLİ, Ahmet Ufuk ERKAN, Dolunay ÜNAL, EVREN, Ruhi GÖKTEKİN, Şükran Kara, Murat Karacan, Mustafa Karaosmanoğlu, Ali KAYIKÇI, Bekir Şakir KONYALI, Halistin KUKUL, Muhammet Varol ÖZTÜRK, Aşık SANCAK, Ahmet SEVEN, Emin Kazım ŞEN, Nurettin TAŞÇI, Aşık YAVUZ ve Recep YAZGAN’a tekrar teşekkür ediyorum.

Kanal S ve Kanal 55 televizyonundan canlı olarak yayınlanıp dünyaya da duyurulan bu etkinlik, hem bir uyanış hem de bir miladdır.

Samsuna şairlerden bir samanyolu oluşturup, yıldız yağmasına sebep olan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya YILMAZ, Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Emin Kazım ŞEN, Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Necmi ÇAMAŞ, Kent Kültürü Dergisi İmtiyaz Sahibi ve Yazı İşleri Md. Nevzat ONMUŞ, Yazar- Samsun Sosyal Bilimler Lisesi Md. Dinçer ATEŞ, Yazar- Anadolu Öğretmen Lisesi Md. İbrahim TÖKEL, Görsel Yönetmen- Anadolu Öğretmen Lisesi Md. Yrd. Cem GENÇOĞLU ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Şube Md. Ahmet AYAN’ a ayrıca Bilim- Sanat Kurulunda yer alarak fedakarca çalışan Doç. Dr. Şaban SAĞLIK, Yrd. Doç. Dr. Dursun Ali TÖKEL, Yrd. Doç. Dr. Şahin KÖKTÜRK, Öğrt. Gör. Sıddık AKBAYIR, Dr. Ogün KAYMAK ve Mimar. Mustafa KARAOSMANOĞLU’ na katkılarından dolayı teşekkür etmeyi bir borç biliyorum.

İkincisi, üçüncüsü hatta daha nice şiir günlerini hep birlikte aynı coşku ve heyecanla tekrar yaşamak ümit ve dileğiyle…

 
Toplam blog
: 574
: 922
Kayıt tarihi
: 09.08.06
 
 

Samsun Yazarlar Derneği (Kurucu) Başkanı. 12 kitabı neşredildi. Türk Güreşinin Sembol ismi Yaşar ..