Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ekim '14

 
Kategori
Sivil Toplum Kuruluşları
 

Samsun Büro Memur-Sen hakları için haykırdı

Samsun Büro Memur-Sen hakları için haykırdı
 

-Sayın basın mensupları, değerli arkadaşlar,

Bu gün burada, Adalet Bakanlığı’na bağlı olarak Türkiye’nin 81 ilinde ve ilçelerinde görev yapan yaklaşık 80 bin adliye çalışanının uğradığı adaletsizlikleri haykırmak için toplandık.

Sayın basın mensupları,

Adli ve idari yargı mercilerinde her gün binlerce dosya işlem görmekte, yüzlerce dosya da kayıtlara girmektedir. Her geçen gün artan iş yükü, Adliye personelinin göstermesi gereken fedakarlıklar da gün geçtikçe çoğalmaktadır. Adliye personeli ileri demokrasi için, ülkesi için, vatandaşlar için, adalet için gecesini gündüzüne katarak mesai mefhumu gözetmeden çalışmakta,mesai ücreti almadığı halde,  Öyle ki  adalet personelinin yılda ortalama 5 bini soruşturma geçirmekte ve disiplin cezası almaktadır. Bu nedenle olağan dışı iş yükü karşısında yoğun bir şekilde geç vakitlere kadar, haftasonları dahil çalışmaktadır. Mahkemelerdeki dosya sayıları, yıllık işlem gören dosya sayıları ise cabası. Bunca iş yükü karşısında ödüllendirme, maaş ve özlük haklarında iyileştirme beklentisi içerisinde olan adalet çalışanları yine hayal kırıklığı yaşadı. Büro Memur Sen olarak bütün zorluklara rağmen fedakarca çalışan adalet çalışanlarının alamadığı fazla çalışma ücretlerinin verilmesi ve çalışanların yaşadığı hayal kırıklıklarının biran önce son bulmasını istiyoruz.

Kıymetli arkadaşlar, Sayın Basın Mensupları

 Adalet Bakanı Sayın Bekir Bozdağ'ın bir televizyon programında yapmış olduğu açıklamalar Adalet Bakanlığı'nda çalışan Yazı İşleri Müdürü, Zabıt Katibi, Mübaşir, Hizmetli, Şoför, Veznedar, İcra Memurları, 4/c Personeli, Bilgi İşlem Memurları ,Mahkeme Uzmanları ( Pedegog. Pisikolog, Sosyal Çalışmacı ). Teknik Personelimizi derinden üzmüştür. Adalet Bakanlığı yetkililerini bu adaletsizliğe bir an önce son vermeye davet ediyoruz. Hakim ve Savcılara verilen haklardan memurların da yararlanmasını istiyoruz. Sayın Başbakan'ın memurları yok saymasını asla kabul etmiyoruz.

 

Sayın basın mensupları,

            Biz Hakim ve Savcıya Yapılan Zam ve Haklara asla karşı değiliz. Kendi personeline karşı adil olmayan,  personelini görmezden gelerek yıllardır yapılan bu uygulamalar,  Emekçi personelimizi üzmüştür.

            Buradan Sayın Bekir Bozdağ başta olmak üzere tüm Adalet Bakanlığı yetkililere sesleniyoruz. Adalet terazisinin ibresinin bir kez de olsa çalışanlara dönmesini istiyoruz. Kimsenin çocuğumuzun aşına göz dikmesini istemiyoruz. Adliyelerde bozulan çalışma barışının yeniden sağlanmasını istiyoruz.

 

Bunun için:

- Adalet hizmetleri sınıfı mutlaka oluşturulmalıdır.

- Tüm adalet çalışanlarına insan onuruna, haysiyetine yakışır bir ücret verilmelidir.

- Nöbet ve havuz paraları tekrar ödenmelidir.

-        Fazla mesai ücretleri adaletli bir şekilde ödenmelidir.

-       Yol yardımları  tüm ülke geneline yaygınlaştırılmalıdır.

-       Zabıt katipliği kadrolarının iş tanımının yapılarak zabıt katipliği güçlendirilmeli, Yeşil Pasaport alabilmeli, Maliye özlüğünde 3 dereceye düşmeli,

-        Mübaşirler Genel idari hizmetler sınıfına mutlaka geçirilmelidir.

- 4/C’li olarak Adliyelerde çalışan personel kadroya alınmalıdır.

- Yapılan yargı paketlerinde  Adliye çalışanlarının görev tanımlarının yapılmalıdır.

- Emanet memurlarının iş riski tazminatları ve adalet hizmetleri tazminatları arttırılmalı, ücretleri yükseltilmelidir.

-             Döner sermaye oluşturularak UYAP ve SMS gelirlerinden personele pay verilmelidir

 

Sayın basın mensupları, Değerli Arkadaşlar

            Hükümet tarafından son günlerde, Akaryakıta, Doğalgaza, Elektiriğe yapılan zamlar Tüm Devlet Memurların belini bükmüştür. Yapılan Zamların Devlet  Memurlarına yansıması büyük olacaktır. Hükümet tarafından açıklanan YENİ TÜRKİYE HÜKÜMET PROGRAMINDA Tüm kamu çalışanlarını içine alacak  bir ücret görülmemektedir. Tüm Devlet Memurlarına 2015 Yılı bütçe görüşmelerinde, ek bir zam yapılması kaçınılmaz hale gelmiştir.

 

Sayın Basın Mensupları, Değerli Arkadaşlar,

            Bu saydığımız maddeler Kamu çalışanların ve Adliye Çalışanların en  doğal hakkıdır. Çalışanların hakkını kimsenin yemesine izin vermeyeceğiz. Hakkımız olanı, emeğimizin, alın terimizin karşılığını alana kadar mücadeleye devam edeceğiz. Şu bilinmelidir ki personel eşitlik değil adalet istiyor. Unutulmamalıdır ki; Hak herkes için elbet bir gün tecelli edecek ve yine o gün hakkın tarafında olan kazanacaktır.

 

 

                                                                       Samsun Büro Memur-Sen Yönetim Kurulu

 
Toplam blog
: 105
: 112
Kayıt tarihi
: 27.11.12
 
 

Samsun Valiliği, İlkadım Kaymakamlığı, Samsun İntermet Kurulu, Türkiye Bilişim Derneği Samsun Şub..