Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Nisan '13

 
Kategori
Teknoloji
 

Samsung’ dan esnek bir hareket : Youm ( Video Dahil )

Samsung’ dan esnek bir hareket : Youm ( Video Dahil )
 

Samsung, yıllardır hayali kurulan ve gerçekleşmesi için durmaksızın çalışılan, eğilip bükülebilir esnek OLED ekranlı akıllı cep projesini 2013 yılında hayata geçirmeye hazırlanıyor. Bu öyle böyle bir hayal de değil. Çünkü Samsung son bir kaç senedir bu alanla ilgili bir çok konsept ürün yayınlamış ve bu konuyla ilgili binlerce saat mesai harcamış bir bilişim devi. Yaratacağı ürünler için de sadece kişisel haberleşme alanını hedeflemeyecek derecede, büyük düşünüyor ve büyük oynuyor.

Esnek ekranlarla ilgili ilk patentini 2006 yılında Güney Kore‘ de almış olan Samsung, aradan geçen 7 sene de bazı başarısızlık sayılabilecek verimsiz denemelerde bulundu. Bu denemelerde ekranlar son derece etkileyici görünmelerine karşın, parlaklık, renk ve dayanıklılık konularında tatmin edici gözükmekten çok uzaktılar. Şimdiyse OLED ekran teknolojisini, katlanabilir esnek ekran alanına uygulayarak ilk gurur duyacakları harika flexi çocuklarını yaratmak üzereler.

CES 2013 işte bu görkemli şovlarını sergileyecekleri sahne olacak. Adı bile belli teknoloji alanında çığır açması beklenen sportif çocuğun : Youm. Bu ilginç aletin ekranının sağ kenarı kıvrım yapıyor ve üst bölümden esnek kenara doğru bir bildirim akışı sağlanıyor. Fazladan elde edilen bu yer sayesinde, görüntülü telefon görüşmesi yaparken ya da filim seyrederken, mesajlara ya da borsa bilgilerine kolaylıkla bakmak mümkün hale geliyor.

Youm ile ilgili ayrıntılı bir donanım bilgisinden bahsetmek henüz mümkün değil. Ama fısıltı gazetesinden alınan haberlere göre, ekran boyutunun 5,5 inç civarında olması ve kullanıcıya 1280 e 720 piksellik bir ekran çözünülürlüğü sunması bekleniyor.

İşte, daha ayrıntılı bilgilere ulaşabileceğiniz tanıtım videosu…

Sevgi ve Saygılarımla… Fırat ÖÇAL

http://www.hayatveinsan.com/samsung-youm/
 

 

 
Toplam blog
: 700
: 694
Kayıt tarihi
: 24.03.11
 
 

Üniversite mezunu, eğitim alanında çalışıyor, yazı çalışmaları yapıyor, hayata ve insana dair cid..