Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ağustos '17

 
Kategori
Telekom / Mobil
 

Samsung Galaxy Note 8 Tanıtıldı!

Samsung Galaxy Note 8 Tanıtıldı!
 

Güney Kore’li akıllı telefon üreticisi Samsung’un uzun süredir merakla beklenen akıllı telefonu, Note serisinin yeni üyesi Galaxy Note 8 tanıtıldı. 23 Ağustos’ta tanıtıldı. Note 7 ile büyük hayal kırıklıkları yaşayan ve yaşatan firmanın yeni cihazında bu konuya özel olarak ilgilendiği belirtildi.

Galaxy S8 ve S8+ ile birlikte ‘İnfinity Display’ adı verdiği ekran teknolojisini kullanmaya başlayan Samsung, Note 8’de de bu ekran teknolojisini kullanıyor. Yüksek ekran gövde oranı ve cam tasarımı ile dikkat çeken Note 8’in 6.3 inç büyüklüğünde bir ekranı bulunuyor. Her ne kadar oldukça büyük bir ekran olsa da cihazda kullanılan ekran çerçevelerinin minimum boyutlarda olması ve kavisli ekran yapısı cihazın kullanımını kolaylaştırıyor.

ABD’de Snapdragon 835 işlemci ile piyasaya sürülen cihazın ülkemizde ilk olarak satışa sürülecek tek sürümü Exynos 8895 işlemci, 64GB dahili hafıza ve 6GB RAM ile geliyor. Yine Türkiye’de ilk etapta sadece siyah renk seçeneğine sahip cihazın piyasaya sürüleceği de gelen bilgiler arasında.

Akıllı telefonlara akıllı kalem özelliğini getiren S-Pen Note 8’de cihazın odak noktası olmayı başarıyor. Kolayca video kaydetmeye, not almaya ve anlık çeviriler yapmaya yarayan yeni nesil S-Pen önceki cihazlarda olduğu gibi cihazın alt kısmındaki yuvasında yerini koruyor.

Galaxy Note 8’in dikkat çeken bir diğer noktası ise çift arka kamerası. iPhone 7 Plus ile hayatımıza giren ve birçok akıllı telefon üreticisinin de kullanmaya başladığı çift arka kamera Note 8’de 12 Megapiksel f/1.7 ve 12 Megapiksel f/2.4  olarak yerini alıyor. Bu çift arka kamera 2 X optik yakınlaştırma yapmayı ve son günlerde oldukça popüler olan bokeh efektini kullanmayı sağlıyor.

3300 mAh batarya kapasitesi ile tüketicileri bir miktar korkutan cihaz Android 7.1.1 Nougat ile geliyor. Cihazın ülkemizde belirlenen satış fiyatı ise 4.999TL. Ön sipariş veren tüketicilere Samsung tarafından 500TL tutarında bir hediye çeki verileceği belirtiliyor. 

 
Toplam blog
: 13
: 205
Kayıt tarihi
: 14.08.17
 
 

1999 yılında İstanbul'da doğdum. İlköğretim ve Lise hayatımı'da İstanbul'da tamamladım. Uzun zama..