Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Aralık '11

 
Kategori
Futbol
 

Samsunspor-Beşiktaş: 1-1 (Penaltı ile gelen 1 puan)

Samsunspor-Beşiktaş: 1-1 (Penaltı ile gelen 1 puan)
 



Haftanın en mutlu takımı Beşiktaş’tı.

Öyle bir mutluluk ki, anlatılmaya değer; ancak onu yaşayanlar bilir.

Beşiktaş, “şike iddiaları”yla ilgili olarak Metris’te yatan yöneticileri, başta Teknik Direktör Tayfur Havutçu, serbest bırakılmış; öte yandan UEFA Avrupa Ligi’nde gruptan birinci olarak çıkmıştı.

Beşiktaş’ın Samsun’a bunların verdiği moralle/ rahatlıkla gittiği bir gerçek. Ancak bir gerçek daha var ki, o da, Beşiktaş’ın gerçekten çok rahatlamış olduğuydu.

Öylesine bir rahatlık ki, Samsun’a gösteri maçına gelinmiş havası veriyordu.

Beşiktaş savunması, özellikle Zenke karşında bocaladı durdu. Atağa kalkanları ise Samsunspor savunması engelledi. Kaleye çekilen şutları, kaleyi yoklamak diye nitelemek zordu. Çünkü şutlar, kaleyi tutmuyordu.

Fernandez duran, Zenke ise hareketli potların ardındaydı. Biri ağır çekimde, öbürü hızlı çekimde...

*****

Beşiktaş, ilk yarıda varlık gösteremedi; ikinci yarıda oyunu dengeledi. Ama asıl gol kokan fırsatları Samsunspor yakaladı. Bu fırsatlarının gol olmasını görünüşte kaleci Rüştü engelledi. Oysa fırsatları değerlendirme Samsunsporlu futbolcuların beceri eksikliği vardı.

İkinci yarıda oyun dengelendi, dedik. Kuşkusuz bunda önde olan Samsunpor’un olanı koruma düşüncesiyle oynamanın da etkisi söylenebilir. Ayrıca söylenebilecek bir durum var, o da, Beşiktaş’ın ikinci yarıda yaptığı değişiklikler.

Şöyle, genel duruma baktığımızda, Samsunspor’un  kazanabileceği bir maç izledik.

Penaltı olmasaydı?

Penaltıdan sonra durum değişmediğine göre, Beşiktaş, penaltıyla gelen bir puana sevinmeli, demek yerinde olur. Çünkü Samsunspor, kaçırabildiği kadar kaçırmış, Beşiktaş, penaltıyla skoru belirlemişti.

*****

Samsunspor-Beşiktaş: 1-1

Stat: 19 Mayıs

Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu

Samsunspor: Ertuğrul - Adem, Akaki, Kemal, Yenal - Murat Yıldırım (Dk. 90+3 Pal Lazar), Hakan, Fink, Anıl (Dk. 80 Bülent Kocabey) - Bance, Zenke (Dk. 87 Ekigho)

Beşiktaş: Rüştü - Hilbert, Egemen, Sidnei, İsmail - Holosko (Dk. 46 Edu), Necip (Dk. 60 Burak Kaplan), Ernst, Veli (Dk. 89 Alves) - Fernandes, Mustafa Pektemek

Goller: Dk. 37 Murat Yıldırım; Dk. 78 Edu (pen.)

Sarı Kartlar: Fink, Anıl, Yenal; Fernandes.

 

TURGUT ÇELİK/ Mersin

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..