Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ekim '13

 
Kategori
TV Programları
 

Sana Bir sır vereceğim'e ve Babam sınıfta kaldı'ya yazık oluyor ! | Fox'un Dizilerine neler oluyor ?

Sana Bir sır vereceğim'e ve Babam sınıfta kaldı'ya yazık oluyor ! | Fox'un Dizilerine neler oluyor ?
 

Fox’un dizilerine bu ara bir haller oldu..

Kanal 11 diziye sahip ve yarısından çoğu düşüşe geçti bu aralar..

GÖRÜŞ GÜNÜ KADINLARI (PAZARTESİ): Oldum olası dizi düşüşte.. Nasıl olur da bu kadar geride kalır böyle bir yapım.. Şaşılacak şey.. İlk 20’ye bir türlü giremiyorlar..

BİR AŞK HİKAYESİ ( SALI ) : Aslında Bir Aşk Hikayesi de bu sezon düşüşte.. Ama yine de onların fanatiği çok.. Yılmaya da hiç niyetleriyok.. 8 ila 11.sıra arasında yer alıyorlar..

UMUTSUZ EV KADINLARI ( ÇARŞAMBA-PERŞEMBE) : Kanal D’den transfer olalı baya oldu aslında.. Sevimli bir dizi olsa da hala o yükselişi yapamadı.. Ortalama bir izleyicisi ve seviyesi var.. Genelde ilk 20’ye giriyorlar.. Normal seviyeleri 13. ila 17. sıralar..

ÇOCUKLAR DUYMASIN ( PAZARTESİDEN PERŞEMBEYE) : 2000’li yılların fenomeni Çocuklar Duymasın yeniden ekranda ama izlenmiyor eskisi gibi.. Haftada 4 gün yayınlasa da 17 ila 28. sıralar arasında bir seyri var..

KARAGÜL ( CUMA ) : Fox’un en çok izlenen dizisi Karagül.. Kanalın banko dizisi.. Aksiyon , entrika , olay fazlasıyla var.. En kötü hali 2. oluyor.. E haliyle Fox’un en çok üstünde durduğu dizi.. Tebriği hak ediyorlar..

FATİH HARBİYE ( CUMARTESİ ) : Peyami Safa’nın Fatih Harbiye’sinin ekrana yansıması olan dizinin yayın ömrü 1.5 aya yakın şu anda..Daha 5 bölümü yayınlandı.İlk haftasında 1. oldu dizi..Daha sonraki bölümlerinde 2. ya da 3. oldu..

LALE DEVRİ ( CUMARTESİ ) : Kanalın en uzun soluklu dizisi neredeyse şu an.. Geçtiğimiz sene bütün cumartesi gecesinin kapatan dizi bu sene 22.00-22.15 civarında başlıyor.. Entrikanın dibine de vurulsa ciddi bir izleyici düşüşü var..Genelde 7. ila 11. sıra arasında gelip gidiyor dizi..Hatırlatayım geçen sene ilk 3’ün dışında hiç olmamışlardı.. Bu sene ise ilk 3'e hiç giremediler..

SANA BİR SIR VERECEĞİM ( PAZAR ) : Yaz aylarının Cuma günü kralı SBSV, yeni sezonda Pazar’a alınınca düşüş yaşadı.. İlginç ve fantastik bir hikayeye sahip olan ve geniş bir hayran kitlesi oluşturan dizinin pazar günü yayınlanması dizinin izlenme oranlarını düşürdü.. Bunun başında Yetenek Sizsiniz Türkiye, Güneşi Beklerken ve Küçük Gelin gibi yapımların rakibi olması geliyor.. SBSV’e yazık oluyor gerçekten..Genelde 4. ila 7. sıra arasında yer alıyorlar..

BABAM SINIFTA KALDI ( PAZAR ) : Geçtiğimiz yazın en iyi 3 dizisinden biri Babam Sınıfta Kaldı.. Ama o da SBSV’nin ardından yayınlanmaya başlanınca haliyle sıralaması düştü.. 8. ile 13.sıra arasında yer buluyor kendisine genelde.. Babam Sınıfta Kaldı’ya da yazık olmak üzere..Aman diyim..

DENİZ YILDIZI-UNUTMA BENİ ( HAFTA İÇİ HER GÜN ) : Kanalın en çok izlenen yapımları.. Ülkemizde günlük dizi kavramının geri gelmesine sebep olan yapımlar.. Onlardan sonra günlük diziler çoğaldı.. Çok izleniyorlar.. Her ikisi de ilk 10’a daima giriyorlar.. Fox’un can kurtaranları diyebiliriz onlara..

En çok Sana Bir Sır Vereceğim ve Babam Sınıfta Kaldı dizilerine yazık olduğunu düşünüyorum.. Bunda hem her kanalda her gün en az 1-2 dizi oluşunun ve kanalların strateji hatalarının etkin neden olduğunu düşünüyorum..

Bence ; Görüş Günü Kadınları’nın ömrü uzun olmaz.. Hatta yılbaşını bile göremezler ..Çocuklar Duymasın, Lale Devri , Umutsuz Ev Kadınları dizilerinin ise bu sene final yapacaklarını düşünüyorum.. Unutma Beni ya da Deniz Yıldızı’ndan biri de final yapabilir belki..

Her neyse..

Fox’ta durum bu.. Bakalım önümüzdeki günlerde Fox nasıl müdahalelerde bulunacak..

Bekleyelim görelim..

 

Anıl KOLDAŞ

koldasanil@gmail.com

twitter.com/koldasanil

 

NOT : Yazdığım yazılar hiç bir internet sitesinde , görsel medya ürünlerinde kaynak gösterilmeden paylaşılamaz.. Bu şekilde kaynak göstermeden yapılan paylaşan kişiler ya da siteler hukuki işlemlerle karşı karşıya kalmayı kabul etmiş durumda sayılır..

 
Toplam blog
: 670
: 3634
Kayıt tarihi
: 11.02.13
 
 

Balıkesir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunuyum. Koyu Fenerbahçeli, Ankara aşığı olup; anlataca..