Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

kevser şekercioğlu akın

http://blog.milliyet.com.tr/kevser

06 Mayıs '08

 
Kategori
İlişkiler
 

Sana sen kalacaksın sonunda

Sana sen kalacaksın sonunda
 

Gözler iki büyük pencere. Nereye, nasıl bakarsan onu görürsün hissettiklerin ölçüsünde. Sen, sadece kendinden sorumlusun önce. Bir karnın var hep aç olacak, doyurmak senin sorumluluğunda. Ölüm acısında, savaşta ve barışta hep guruldayacak her acıktığında. İnsanın kendi karnını kendi gücüyle doyurması kadar güzel hiç bir şey yok bu dünyada.

Veren, verdiği ölçüsünde karışıyor hayatına. Sen, hep kendine ait ol kesin bir parçanla. Eller, el gibi olur sorunlar karşısında. Uzun bir yoldur hayat, bıçak sırtlarında dolaşılmayacak kadar da kısa. Sana ait olsun hangi yolda yürümek istediğin. Sen, senden sorumlusun da yaptığın işin sonunda ayakların sağlamca basarak ver cevabını, sakın kem-küm kekeleme hesap sorulduğunda.

Bulunduğun, yaşamını sürdüğün yerlere kendini kat. Katmazsan sadece zırıltıdır konuşmaların. Emek ver, gülümsemeni esirgeme sorunlarından sorumlu olmayanlara. O kadar gençsin ki! Hayat ölene kadar çekiştirecek seni istediği yönlere. Şikayetlere hiç aldırmaz ne zaman ne de hayat. Ama üçtür ama beş, senin olan en değerlisidir her zaman baktığın büyük pencerede. Bir sen bir de alnının teridir sana kalan bütün hesapların sonunda.

Elbette yanacak canın aşkının yok olma noktasında. Senin hissettiklerin inan farklı değil hiç birimizden. Her aşk başlangıç noktasında aynı şekilde yerden keser ayakları ve aynı kırık cam yürekler ortalığa saçıldığında aynı şekilde kesilir hepimizin yürürken ayakları. Belli etmeyenlerimizin bile hep kesiktir bir tarafları ve dikkatli bak çoğumuzun yüreklerinde siyahlaşmış kan kuruları. Hissettiklerinin kıymetini bil, hissettiğin ölçüde insansın ama bil ki gün gelecek sen bile güleceksin yaşadıklarına. Aynı kalmayacak, aynı acıyla yanmayacak canın zaman geçtikçe.

Kendine hep iyi davran. Mutlulukda ve acıda sana sen kalacaksın her şart ve koşulda. Yaşamın için sebep arama sakın. Aynaya sevgiyle bak, sebep sensin. Gözler iki büyük pencere, oranları da görme netliği de senin elinde. Ellerine bak, ellerinin içindekilere dikkatle. Sen varsan önemli hissettiklerin, sen varsan yaşaman anlamlı.

Kara toprakda can veriyor kupkuru tohum. Tohumda sensin, toprak da. Gözlerini güzel kullan etrafın sularla çevrili. Ağlama ve zırlama vara yoğa. Ağlamak, onurla birlikte yapıldığında anlamlı ve kıymetli. Ne itekle kimseyi ne de iteklenmeye fırsat ver. Gözlerini öyle bir çevirki sana bakılan pencereye... Tövbe tövbe.

Hep kendi kendine tam ol ancak o zaman başka bir tamla bütün olursun. Yoksa iki yarımlık sevdalar her zaman yarım kalıyor yol ortasında. Parmak uçlarınla tutma hayatının iplerini, sıkı sarıl hatta yapış tüm hücrelerinle. Sana ait olanları ancak sen korursun başka kimseden bekleme. Hayat, uzun lafları dönüp dinlemeyecek kadar telaşlı yani lafın özü sen kendine iyi bak. Sana sen kalacaksın bütün hesapların sonunda ve de hissettiklerin ölçüsünde gördüklerin ve gösterdiklerin pencerenden.

Güzel görüntülerden yana kullan tercihini her zaman, güzellikler güzellikler getirsin yüreğine her zaman.

 
Toplam blog
: 374
: 869
Kayıt tarihi
: 15.01.07
 
 

1965 Akçakoca doğumluyum. Evli ve dört kız annesiyim, küçük bir kızın  anneannesiyim. A.Ü. Halkla..