Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Haziran '07

 
Kategori
Blog
 

Sanal alemde hepten sanal olmak

Sanal alemde hepten sanal olmak
 

Aslında bu mevzuya uzun zamandır kafa yoruyorum fakat belki benim bilmediğim sebepler vardır diye biraz daha gözlem yapma gereği duyup ondan sonra yazayım dedim. İnternetin ve onun insanlık için gelecekte neler getireceği ile ilgili düşüncelerim hep olumlu olmuştur. Bir takım olumsuzlukların fay hatlarına sahip arazilerin zamanla dengelerini oluşturması gibi ortadan kalkacağı ile ilgili belki biraz hümanist bir düşünceye sahibim. Fakat internette dayanamadığım mevzulardan biri olan garip garip kullanıcı adları kullanma sorunu sanırım artarak devam edecek.

Bu durumu Chat gibi insanların kendilerini gizleme ihtiyacı duyduğu ortamlarda anlayabiliyorum da anlayamadığım insanların düşüncelerini yazmaya çalıştığı kaliteli bir ortam olarak gördüğüm Blog ortamında da sürdürmeleri. Böyle bir ortamda bir insan kendini neden gizler diye düşündüğümde; Belli kurumları ve olayları keskin bir şekilde eleştiriyordur, kendi hayatı ile ilgili itiraflarda bulunuyordur, önemli gizli bilgileri toplumla paylaşıyordur, bir gazetede yazı yazdığı gibi burada da yazmaya çalışıyordur veya eski bir gazetecidir tanınmamaya çalışıyordur gibi durumlar aklıma geliyor fakat biraz yazılara baktığımda anladığım kadarıyla pek böyle bir durumda yok gibi.

İnsanların düşüncelerini nezih bir şekilde paylaştığı böyle kaliteli bir ortamda zaten sanal olan bir dünyanın içinde daha da sanal olmak nasıl bir duygudur? Sormak isterim. Arkadaşım kırılmasın ama bu durumun en tipik örneği; "Benim gibisini googleda arasan bulamazsın" dı. Saygılarımla...
 
Toplam blog
: 251
: 916
Kayıt tarihi
: 06.10.06
 
 

İ.Ü Edebiyat Fak. Coğrafya bölümü mezunuyum. Lise, üniversite ve  öğretmenliğim boyunca yaşamı şi..