Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Kasım '07

 
Kategori
Ekolojik Yaşam
 

Sanal alemin hormonlu insanları olduk

Sanal alemin hormonlu insanları olduk
 

Tarihimizi okuduğumuza aleme ne destanlar ile ne insanlık dersleri vermiş olduğumuz apaçık görülmektedir. Hani yıllar önce şairin dediği gibi "tüfek çıktı, mertlik bozuldu" deyişi meğerse sadece tüfek için denilmediğini anladım. Komşusu açken, kendisi tok yatan bizden değildir ve "Dertler paylaşıldıkça azalır, sevinçler paylaşıldıkça çoğalır" diyen bir medeniyetin çocuklarıyız. Sosyal yaşantı o kadar iç içe yaşanırdıkı koca bir köy, bir ilçe, bir vilayet birbirlerinin dertlerini ve sevinçlerini birlikte yaşarlardı. Bayramlar daha bir çoşkuluydu çocuklar için. Bunları yazarken; bana sanki hikaye anlatıyorum, yaşanmamış, yaşanamayacak şeylermiş gibi geliyor.

İlkokulda okurken hiç unutmam bir hocamız bir kompozisyon konusu vermişti Teknolojinin gelişmesi insanlığın yararına mi? yoksa zararına mi? o zaman bile bu teknoloji denilen O ne menem şeyin ne kadar kötü bir şey olduğunu düşündükçe korkardım. düşünsenize bir kutu içine bir insan resmi giriyor hem hareket ediyor hemde konuşuyordu. Günlerce uzaktaki sevdiklerini bir cihaz aracılığı ile sesini duyabiliyor nasıl olduğunu anında öğrenebiliyorduk. Bu böyle kalmadı insanlık ay'a çıktı teknoloji tabii ki insanlığı yarar sağladığı alanlar mutlaka vardır. Ama insanı insan yapan bütün ilişkilerimizi körelti toplumları birbirlerine bağlayan sevgi, saygı, merhamet hal hatır sormayı yok etti. Özellikle bu büyük şehirlerde kendini daha fazla göstermektedir. Aynı apartmanda oturduğumuz halde komşumuzu tanımıyoruz. Selam vermiyoruz, veremiyoruz. Mesala ben her zaman olmasa bile bazen devamlı sokakta gördüğüm bir komşuma selam vermek istesem gayet soğuk veya tanışıyormuyuz. yada hayırdır niye selam veriyorsun diye bakış atılıyor insan üstüne. Erkeksen aynı şahsı bir daha gördüğünde selam vermek isteğini bırakın düşüncesi bile aklıma gelmez oluyor. İnsanlarımızı Dinsel etnik ve idolojik bir ayrımcılığa tabi tuttuk, Herkes kendine yakın gördüğü ile sanal ilişkiler yaşamaya başlanıldı. Eşi dostu veya komşusuyla vakit geçireceğine internet üzerinden chat odaları dedikleri çoğunlukla da yalan üzerine kurulu bir hormonlu diyaloglar başlıyor. Ne olacak bu sanal alemdeki hormonlu ilişkilerin sonu merak ediyorum.

Bu memleketin aklı başına bütün memleket evladı kim olursa olsun bizi biz yapan değerleri toplumumuza nasıl tekrardan kazandırabiliriz diye kafa yormaları gerekir diye düşünüyor. Çünkü bu onların insanına tarihine ve en önemlisi inancına karşı sorumluğu olduğu kutsal mi kutsal görevidir. Resimdeki dedelerimiz bizim 80 yıl önce ki doğal halimizin dostumuzun düşmalarımızın ve inancımızın fotografı gibi duruyor. Batının ahlaksızlığını almayalım ama teknolojisinin her türlüsünüde alalım kullanalım diye düşünüyorum. Çünkü İlim insanlığın malıdır.

 
Toplam blog
: 7
: 685
Kayıt tarihi
: 09.12.06
 
 

1967 Diyarbakır doğumluyum. Lise mezunuyum. Bir kurumda çalışıyorum .Evliyim. Ükemi, insanini ve yaz..