Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ekim '16

 
Kategori
e-Ticaret
 

Sanal dükkan akımı

İşletmelerin girişimi seven patronlarının mutlaka denediği ve eğer sağlam bir alt yapısı yoksa hüsranla sonuçlanan e ticaret sitesi açma sevdaları hakkında yakinen şahit olduğum bir anımı anlatmak istiyorum. Profilimde de yazdığım gibi bir kuru temizleme dükkanında çalışıyorum oldukça işlek bir yerde yer alan dükkanımızın patronu artık nereden duyduysa! E ticaret sitesi yaptırıp site üzerinden de ürün satışı yapmak istediğini bize müjdeledi. Artık kim ne şekilde ona e ticaret sitelerinin yaptığı cirolarını anlattıysa oldukça hevesli ve istekliydi. Benim İnternet ve bilgisayar bildiğimi bildiği için hemen yanıma gelip bu fikrini anlattı. Aslında anlattığı daha doğrusu başkasının anlattığı ve patronun işine gelen kısımlarını bana söyleyince ilk sorduğum soru ise bu iş için ayırdığı kaynağın ne kadar olacağı oldu. Tipik bir klasik patron havası ile 3-5 bişeyler harcarız eğer getirisi olursa. İşte kilit ve kırılma noktası bu hiç bir ticaret 3-5 harcama ile başarıya ulaşamaz.

Sadece ticaret dediğinde milyarlar harcamayı göze alan işletme sahipleri işin içine "e" harfi girince birden bire cimrileşiyor. Sanırım verdikleri paranın boşa gideceğini sanıyorlar aslında dışarıdan bakıldığında olmayan bir şeye (sanal) para harcamakta pek mantıklı gelmeyebilir. İyiki Türkiye'de e-ticaret işi yapıp oldukça büyüyen şirketler var ki bunları örnek olarak sunabiliyoruz. Örneğin www.sahibinden.com yada www.gittigidiyor.com gibi sitelerin 3-5 kuruş harcayarak buralara gelmiş olması mümkün mü?

Sonuç olarak patrona bunun ciddi bir iş ve getirisi olacağını anlatıp ikna ettim ve şimdilik askıya aldı. Son zamanlarda sıkça karşıma çıkan şu sanal dükkan açma sevdası ve akımı umarım bir çok kişinin maddi kayıplarla kapatmasına neden olmaz.

 
Toplam blog
: 7
: 372
Kayıt tarihi
: 18.10.16
 
 

Kuru temizleme firmasında kasiyer olarak çalışıyorum. Günümün çoğu kirli gelip tertemiz giden kıy..