Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Nisan '07

 
Kategori
İlişkiler
 

Sanal dünyaya kaptırdığımız ilişkilerimiz

Yaşamakta olduğumuz ilişkilerimizin temeli güçlü mü sizce? Ne kadar değer veriyoruz yanımızda olan kişilere? Eşimize ne kadar zaman ayırabiliyoruz mesela?
İnternet gibi hızla yayılan sanal aleme kaptırmış durumdayız maalesef arkadaş çevremizi, eşimizi, dostumuzu. Sanal ortamda dostluklar kurulabiliyor, sanalda sevgi oluşabiliyorken elimizdeki değerlerin de yok olduğunu düşünmekteyim ben. Aşklar hızlı ve günübirlik yaşanmakta, adeta bu sanal canavara yenik düşmekteyiz. Sevgi nedir diye sorsam, bana eminim ki bir çoğunuz sevginin görmeden, dokunmadan, sadece yazılar eşliğinde olabileceğini söyleyeceksiniz. Sevgi bir kelime ile de anlatılabiliyor nasıl olsa değil mi sevgili arkadaşlar? Sevgi sadece hislerde oluşan bir şey. Ve bu sanalda da olabilyor nasıl olsa.
Hani anlatılır ya bize, ilk görüşte aşkı yaşayanların o anlık heyecanlarını, o tarif edilmez arzularını. Hani nerde şimdi öylesi aşklar? Hani o heyecanla beklenilen ve arzu duyulan sevgililer? Leyla ile Mecnun, Aslı ile Keremler nerdeler? Sanal dünyada mı? Yanılıyorsunuz.

Sevgi bu kadar basit olmamalı, nette sevginin varlığı bu derece alçaltılmamalı. Sanal evlilikler, sanal oyunlar hayatımız sanal olmuş. Gerçekte aşkı anlatın bana, hanginiz yaşıyor gerçek aşkı? Şimdi zamanda bulacaksınız eminim ki sorunu. Öyle bir zamandayızdır ki, bir koşturmaca bir hengame içinde yok olup giderken de sevgiyle mi uğraşacaksınızdır... Bir de sanal ortam oldukça geniş ve eğiticidir... Diyecekleriniz bunlardan ibaret.

Oysa hiçbir zaman da internet'i gerçek amacı yani bilgi edinmek amacı için kullanmazsınız, sanki gerçek yaşamda hiç arkadaşınız yokmuş gibi sanal dostluklardan medet umarsınız. Şimdi birçoğunuz bana kızacak, birçoğunuz sanalda hepimiz insanız aynı senin gibi diyeceksiniz. Evet hepimiz insanız tabiki, ama birbirimizi sadece ışık tutan kelimeler dahilinde tanıyabilyoruz yanılıyor muyum? Hanginiz yalancı isimlerle kandırmadınız karşınızdakini? Hanginiz karşınızdaki ayartmak için türlü oyunlar oynamadınız?

Gerçek sevgi biraz daha alımlı olmalı, biraz daha az söylenmeli ki gerçekliği anlaşılsın. Herkesin dilinde duyduğumuz 'seni seviyorum' sözünü ne olur eskitmeyelim artık. Bu sözü değerli kılabilmek bizlerin elinde. En azından değeri olmayan kişilere sarfetmeyelim. En azından gerçek sevgiye layık olanlara diyelim bu sözü.

Her birimizin gerçek aşkı bulabilmesi ve sevgiyi hak edene vermesi dileğiyle...

 
Toplam blog
: 74
: 546
Kayıt tarihi
: 21.04.07
 
 

1980 doğumluyum. Kamu Yön. Bölümünde okumaktayım.. Kelimelerle oynamak en büyük zevkimdir. Kelimele..