Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ağustos '13

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Sanal kredi kartı borcu olur mu?

Sanal kredi kartı borcu olur mu?
 

Kredi kartı borcu


Günümüz dünyasında her şey sanal.

Sanal mağaza, sanal market, sanal kredi kartı hatta kredi kartı borçlarımız bile sanal. Bu arada sanal aşkları da unutmamak lazım.

Her şeyin sanal olmasının sebebini sadece “elektronik toplum olduk” diyerek geçiştirmek çokta doğru bir yaklaşım değil. Bence tek açıklaması, genlerdeki açlık ve çabuk tüketme hırsının mutasyona uğrayarak daha iştahlı hale gelmiş olması. Elimizin değdiği, gözümüz gördüğü her şeyi ama her şeyi çabuk tüketmek istiyoruz. Durum böyle olunca bize o hızı sağlayacak elimizdeki tek teknoloji elektronik ve onun sağladığı sınırsız hız. Her ne kadar beyin hızımız tahmin edilen en yüksek hız olsa da daha o aşamaya gelmediğimiz için elektronik hız bizim bu açlığımızın kurtarıcısı durumunda.

Şöyle bir düşünün insanlar bir zamanlar ceplerindeki para kadar harcar ve ellerindeki mal miktarı kadar para kazanırdı. Ta ki birileri çıkıp “senin para harcamak için üretmeye ihtiyacın yok” diyene kadar. Peki en akıllımızı bile buna nasıl ikna edebilirdik? İşte o elle tutulmayan gözle görülmeyen ama varlığını hissetmemiz istenen şey ile “Sanal ortamlar”.

Kredi kartı borcum var ne yapmalıyım?

Kartı küçük parçalara böl, biraz karabiber biraz çörek otu ile karıştır sonra 2 bardak su ile kaynatıp iç :)

Tabii ki... Verilebilecek en akılcı cevap, hesaplı harcamak veya hiç kart kullanmamak olabilir. Ama günümüzde kredi kartları artık hayatımızın bir parçası haline getirildiği için en doğrusu onları akıllı kullanmak. Örneğin gerçekten ihtiyacımız olan şeyleri öncelikle satın almak veya kartımızı acil durumlarda kullanmak olabilir.

Son dönemde tüketiciyi koruma yasaları çerçevesinde düzenlemeler yapıldı. Bu düzenlemeler biraz da olsa kart sahibine yardımcı olmakta. Ama genede kart borcunu ödeyip mahkemelik olanlar ve hatta iş daha uzadığı için kredi kartı borcu zaman aşımına uğrayanlar var. Bu durum sizi hevesledirmesi “nasıl olsa zaman aşımında yırtarım” falan demeyin. En doğrusu harcamalarınızı ekonominize göre ayarlamak.

Her şeyin sanalı var ama hapis cezalarının sanalı henüz çıkmadı…

Şaka bir yana… belki de atasözlerimizde ders çıkarmalıyız.

-          Ayağını yorganına göre uzat

-          Damlaya damlaya göl olur

-          Har vurup harman savurma

Tabii ki bundan değil

-          BORÇ YİĞİDİN KAMÇISIDIR

 
Toplam blog
: 3
: 4242
Kayıt tarihi
: 19.05.12
 
 

E-business danışmanlığı ve online editoryal çalışmalar yapmaktayım. Aynı zamanda Londra'daki bir ..