Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ekim '07

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Sanal ortamda aşk

Sanal ortamda aşk
 

Bugün, Milliyet gazetesinde emekli bir öğretmenin bilgisayarda chat yaparken tanıştığı bir bayana aşık olup, evini ve ailesini terkettiği haberini dehşetle okudum.

Bir insan, bilgisayarda kendisine gönderilen bir resim dışında, gerçek hayatta yüzünü görmediği, elini tutmadığı, yüzyüze oturup sohbet etmediği birine nasıl aşık olabilir? sorusu aklıma takıldı. Ve bu konuyla ilgili bir kaç satır yazı yazmak istedim.

Sanal ortamda aşk

Bu duyguya kapılanlar yaşadıkları heyecan karşısında şaşırırlar. Kendi istemleri dışında hakkında hiçbir şey bilmedikleri, ancak bir türlü engel olamadıkları bir maceraya kapılmışlardır. Ayrıca sanal ortamda karşı cinsle chat yapan kişiler, içinde bulundukları durumu kontrol etmeye çalıştıklarında, tamamen diğerinin "etkisi altında" baştan çıkmış bir halde kendi yollarından uzaklaşmış olduklarını fark ederler.

Bu durumdaki bir kişi alışkın olduğu dayanaklardan, düşünme yetisinden ve tarafsız tutumlarından yoksundur. Ne kadar çaba gösterirse göstersin, takıntılı bir hal alan düşüncelerine belli bir yön vermesi mümkün değildir, artık.

Elli beş yaşındaki emekli öğretmenin içinde bulunduğu psikolojik durum belki şu şekilde açıklanabilir: "Başkaları tarafından arzulanma arzusu". Hoşa gitmenin verdiği güven ve diğerlerinin bakış açısıyla, değişmesini hiçbir zaman istemediğimiz çekici olma arzusu...

Emekliğe ayrılan pek çok kişi kendisini boşlukta hissedebilir. Kimileri kendilerini oyalamak adına çeşitli fiziksel uğraşlar edinirken, kimileri de sosyal hayattan uzak bir biçimde, internete bağımlı bir yaşam süreci başlatırlar. Emekli öğretmen örneğinde gördüğümüz gibi. İnternette chat yapan kişilerin büyük çoğunluğu zamanı ve sosyal çevresi dar olan kişilerden oluşur. Bekarlar, kendileri için uygun partner arayışı içindedirler, evliler ise evlerinde aradıkları duygusal yada fiziksel tatmini bulamayan kişilerdir.

Bazı yetişkinler, sevilmek ve kabul görmek için sürekli çaba sarfederler, hoşa gitmek ve beğenilmek hırsıyla, her şeyi yapmaya hazırdırlar. Emekli öğretmenin, sanal ortamda tanışıp aşık olduğu bir bayan için, ailesini terketmesi gibi. Emekli öğretmen kendisine yaşatığı duygular yüzünden seçtiği ve daha fazla sevilmek için kendisini tamamen verdiği bu kişini bakışlarında kendisini, dikkat çekici, sevecen ve eşsiz hisseder. Ancak önceleri herşey mükemmel gibi gözükürken, bir süre sonra çatlaklar baş göstermeye başlayabilir. Bu durumda tutku işkenceye dönüşür ve acı vermeye başlar.

Başkalarının bakışı, sevgisi, ilgisi kişisel gelişimimiz için önemlidir. Manevi destek, sosyal ve duygusal çevre, ruh sağlığımız için kaçınılmazdır. Ancak bunların hiçbiri sizi kendi yolunuzdan ve sahip olduğunuz değerlerden saptırmamalıdır.

 
Toplam blog
: 60
: 1987
Kayıt tarihi
: 14.06.07
 
 

22.06.1970, İstanbul doğumluyum. Finans sektöründe çalışıyorum. Sanata ve edebiyata büyük ilgi duyuy..